Miksi poliisi ei enää tiedota?

Eduskunnan oikeusasiamies otti kantaa viime joulukuussa seitsensivuisessa tekstissään poliisin tiedottamiseen. Siitä voi Keskisuomalaisen mukaan saada käsityksen, että poliisi ei olisi saanut kertoa ikää, kotipaikkaa, sukupuolta tai epäiltyä rikosta.

Juttu Keskisuomalaisessa 10.5.2020: https://www.ksml.fi/kotimaa/Mottoripy%C3%B6r%C3%A4ilij%C3%A4-loukkaantui-Mikkeliss%C3%A4-joten-poliisi-lopetti-p%C3%A4ivitt%C3%A4istiedotteet-Keski-Suomessa-%E2%80%93%E2%80%89poliisin-uusi-tiedotuslinja-on-saanut-tutkinnanjohtajatkin-ymm%C3%A4lleen/1552843

Tapauksen taustalla on uutinen, josta loukkaantuneet moottoripyöräilijän veli kanteli. Veljen mukaan moottoripyöräilijä oli leimattu syylliseksi ja häntä oli haukuttu sosiaalisessa mediassa mikä vaikeutti hänen elämäntilannettaan.

Poliisi epäonnistui yhdessä asiassa, huumepikatesti näytti punaista, mutta verikokeessa ei todettu jälkiä huumeista. Veljen mukaan vahinkoa oli kuitenkin tapahtunut.

Nykyisin Sisä-Suomen poliisilaitokselta ei enää tiedoteta mitään.

Poliisihallinnolta on ilmestynyt loppuvuodesta julkisuuskäsikirja. Sitä on Keskisuomalaisen mukaan kuvattu ”salauskäsikirjaksi”.

Älkäämme sitten jatkossa ihmettele, jos uutinen kertoo kolarin tapahtuneen jossain ja jotakuta epäillään jostain tai sitten ei epäillä.

 

jarmonahkamaki

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: http://www.elisanet.fi/jarmo.nahkamaki/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu