Miten persukunnissa äänestettiin – leimallista äänestysprosentin romahdus

Presidentinvaalien 1. kierroksen äänestystuloksen perusteella Suomen Halla-aholaisin kunta oli Satakunnassa sijaitseva Karvia, jossa Halla-aho sai 38,1 prosenttia äänistä. Karviassa äänestysprosentti oli ensimmäisellä kierroksella 75,4 prosenttia.

Nyt toisella kierroksella äänestysprosentti oli vain 64,3% ja Stubb sai äänistä 72,7%.

Suhteellisesti toiseksi eniten Halla-aho sai ääniä Alajärvellä, jossa hän sai 38,1 prosenttia äänistä. Alajärvi sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla. Alajärvellä äänestysprosentti oli 74,6.

Nyt toisella kierroksella äänestysprosentti oli 63,8% ja Stubb sai äänistä 72,9%.

Kolmanneksi eniten ääniä Halla-aho Kihniöstä Pirkanmaalla. Siellä Halla-aho sai 36,4 prosenttia äänistä. Kihniössä äänestysprosentti oli 73,1 prosenttia.

Nyt toisella kierroksella äänestysprosentti oli 64,9% ja Stubb sai äänistä 71,8%.

Pohjana käytetty Iltalehden uutista.

Voidaan todeta valinnan olleen siis ruton ja koleran väliltä perussuomalaisille toisella kierroksella, kun katsotaan äänestysprosentteja – moni persu jäi kotiin.

Perussuomalaisten intohimot jäivät siis ensimmäiseen kierrokseen.

Entä miten kävi niissä 130 kunnassa, joissa Rehn ja Halla-aho olivat kärkikaksikko?

Rehn ja Halla-aho tässä järjestyksessä muodostivat ensimmäisen kierroksen kärkikaksikon 85 kunnassa ja Halla-aho ja Rehn 45 kunnassa, selviää Suomen vaalidatapalvelun Uutissuomalaiselle toimittamasta aineistosta. Näistä yhteensä 130 kunnasta 101 oli sellaisia, joissa kyseinen kärkikaksikko sai ensimmäisellä kierroksella yli 50 prosenttia äänistä.

Stubb voitti kyseisistä 130 kunnasta 125.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Eli selvästi Stubb kokosi Halla-ahoa ja Rehniä äänestäneiden kannattajat taakseen.

 

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu