Paljonko sähkö maksaa tänä päivänä määräaikaisella sopimuksella

Taulukko Iltalehden sivulta. (*kulutuksen ajankohta vaikuttaa hintaan).

Halvin kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus maksaa siis 8,3 snt/kWh tällä hetkellä Hehku Energialla ja Lumme Energialla. Perusmaksu on 3,50 – 3,99 €/kk.

Markkinoille on tullut myös sellaisia määräaikaisia sopimuksia, joissa sähkön lopullinen hinta riippuu siitä, milloin sähkön kulutus tapahtuu.

Tällaisissa sopimuksissa sähkölle on määritetty jokin lähtöhinta, joka nousee tai laskee sen mukaan, mikä sähkön pörssihinta on ollut niinä tunteina, kun sähköä on käyttänyt. (Tähdellä merkityt).

Vuosi sitten määräaikaisia sähkösopimuksia tehtiin noin 40 snt/kWh hintaan, joten alas on tultu.

Itse tein määräaikaisen sähkösopimuksen 4/21 hintaan 5,4 snt/kWh ja ilman kuukausimaksua. Siinä oli optiona kolmas vuosi, jota nyt siis käytän.

Jos joudun tekemään uuden sopimuksen nykyisillä hinnoilla niin se olisi siis noin 70% kalliimpi aiempaan verrattuna. Lisänä vielä 3-4 euron kuukausi maksu.

Laskun ollessa nyt noin 40 euroa kuukaudessa niin uusi lasku olisi noin 70 euroa. Nämä ovat siis pakollisia kotitalouden menoja eikä ensi vuodeksi kaavailtu eläkkeiden noin 5 % korotus paljon lämmitä.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu