Paperittomien oikeudet Suomessa – yhdenvertaisuusvaltuutettu älähti turhaan

Kuvituskuva.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman kritisoi Petteri Orpon (kok.) hallituksen kirjausta, että laittomasti maassa olevilta henkilöiltä poistetaan oikeus muihin kuin kiireellisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Viime hallituskaudella hyväksyttiin lakimuutos, jonka mukaan Suomessa pidemmän aikaa oleskelevilla paperittomilla on oikeus välttämättömiin, kiireettömiin terveyspalveluihin. Nyt tämä oikeus aiotaan jälleen poistaa.

Viime hallituskaudella parannettiinkin maailmaa oikein urakalla -velaksi. Punavihreät ja kepu olivat tässä pääosassa.

Tytti Tuppurainen (sdp.) totesikin, että oma maa ensin -ajattelu on vahingollista.

Paperittomien olinpaikka on yleensä tuntematon ja he muodostavat myös turvallisuusuhan. Heidät pitäisi ohjata lähtöpisteeseensä, jos ei ole oikeutta turvapaikkaan.

Turvapaikkahakemuksien ketjuttaminen pitäisi myös lopettaa. Yksi hakemus ja valitus – se on siinä.

Kantasuomalaiset eivät pääse lääkäriin. Miksi pitäisi olla ulkolaisten paperittomien ryhmä, joka menee jonossa ohi – on siinä yhdenvertaisuusvaltuutettu!

Linkki: Keskisuomalainen.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu