Riikka Purra (ps.) – Itäraja voidaan sulkea vaikka tänään, jos nyt tehdyt toimet ei rauhoita tilannetta

Raja-aita. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuva / Pixabay.

 

Jollei neljän raja-aseman sulkeminen rauhoita itärajan turvapaikanhakijatilannetta, voidaan haku Riikka Purran mukaan keskittää muualle kuin itärajalle.

– Meillä on hyvin matala kynnys ottaa käyttöön seuraava askel, mikä tarkoittaa koko itärajan sulkemista ja turvapaikanhaun keskittämistä muualle kuin itärajalle.

Rajavartiolaitos on valmistautunut estämään maahantulon suljetuilla raja-asemilla tarvittaessa fyysisin toimin. Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei kuitenkaan lähtenyt tarkemmin avaamaan mitä kaikkea ne voivat pitää sisällään.

– Tulette sen tarvittaessa näkemään.

Edellä oleva lainatusta YLEN uutisesta.

Meillä on siis päättäväinen hallitus ja ministerit. Päätökset eivät varmasti jää puolitiehen vaikka skeptikot ovat niin jo epäilleet.

Jos tämä tilanne olisi sattunut viime hallituksen aikaan niin vihervasemmisto olisi varmasti ollut kitisemässä päätöksestä ja noudattaneet ns. avoimien ovien politiikkaa.

PS pitää sen minkä lupaa ja katsotaan nyt tämä Venäjän ”hevosen leikki” loppuun asti.

Suomen lakiuudistus mahdollistaa turvapaikanhaun keskittämisen – tiedot koonnut Helsingin Sanomat:

  • Suomea sitovat kansainväliset sopimukset, jotka velvoittavat antamaan suojelua sitä tarvitseville. Niistä keskeinen on pakolaisten oikeusasemaa koskeva YK:n yleissopimus eli pakolaissopimus vuodelta 1951. Sen mukaan kansainvälistä suojelua hakevilla on oikeus turvapaikkaprosessiin.
  • Kaikki kotimaastaan paenneet eivät ole pakolaisia, vaan pakolaisaseman saadakseen turvapaikanhakijan tulee täyttää vainon kohteeksi joutumisen kriteerit.
  • Turvapaikan myöntänyt valtio ei sopimuksen mukaan saa palauttaa pakolaista sellaisten alueiden rajoille, joissa hänen henkeään tai vapauttaan uhataan esimerkiksi rodun, uskonnon tai kansallisuuden vuoksi.
  • Turvapaikanhakijan oikeus turvapaikkaan selvitetään ennen palauttamista. Jotta henkilö voidaan luokitella pakolaiseksi, hänen on päästävä EU:n alueelle jättämään turvapaikka­hakemus. Yksittäisellä valtiolla ei kuitenkaan pakolaissopimuksen nojalla ole velvollisuutta päästää ihmisiä alueelleen.
  • EU-lainsäädäntö ja ihmisoikeussopimukset turvaavat oikeuden hakea turvapaikkaa, eikä sitä voida rajoittaa edes poikkeusoloissa.
  • Rajavartiolain uudistuksessa vuonna 2022 Suomessa mahdollistettiin turvapaikanhakijoiden keskittäminen yhdelle tai usealle rajanylityspaikalle. Keskittäminen voidaan tehdä vain, jos se on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi.
  • Ehtona on myös, että maahantulon täytyy olla lyhyessä ajassa poikkeuksellisen suurta tai tulee olla ”tieto tai perusteltu epäily, että maahantulo johtuu vieraan valtion tai muun toimijan vaikutuksesta”.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu