Rikkaimmissa maissa syntyvyys on puolittunut 60 vuodessa – maahanmuutto ei silti ole ratkaisu

Kehittyneimmissä ja vauraimmissa teollisuusmaissa syntyy puolet vähemmän lapsia kuin vielä 1960-luvulla, kertoo tuore taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n raportti.

Torstaina julkaistun raportin mukaan vuonna 1960 lapsia syntyi OECD-maissa keskimäärin 3,3 naista kohden, kun vuonna 2022 lapsia syntyi 1,5 naista kohden.

Syntyvyys on nyt huomattavasti alle tason, jolla nykyinen väestömäärä pysyisi yllä ilman maahanmuuttoa. Nykyisen väestön säilyttämiseksi lapsia tulisi syntyä 2,1 naista kohden, järjestö sanoo.

Asiasta uutisoi STT.

Samaan aikaan maapallon väkiluku on tuplaantunut yli 8 miljardiin.

Väestö on lisääntynyt etenkin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Väestökasvu ei ole mikään autuus. Nämä mantereet ovat samalla köyhimpiä.

Suomessa syntyvyys laski viime vuonna tilastohistorian matalimmalle tasolle. Suomessa kokonaishedelmällisyysluku oli viime vuonna 1,26 lasta naista kohti, mikä on vuodesta 1776 alkaneen tilastoinnin matalin luku.

OECD-maista matalin syntyvyys on Etelä-Koreassa, jossa viime vuonna arvioitiin syntyneen vain 0,7 lasta naista kohden. Italiassa ja Espanjassakin lapsia syntyi hieman alle OECD:n keskiarvon.

Pragmaattisesti ajatelleen ongelma ei ole alhainen syntyvyys vaan päinvastoin liiallinen syntyvyys.

Maapallon kuormittuvuus on riskirajoilla.

Raportin mukaan alhaiseen syntyvyyteen vaikuttavat muun muassa asuntojen kalleus, taloudellinen epävarmuus sekä yksilöllisyyden lisääntyminen ja sallivammat asenteet lapsettomuutta kohtaan yhteiskunnassa.

Maahanmuuton tuomat haitat ovat esteenä asian ratkaisulle sillä.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu