Ruotsi nostamassa terrorismin uhkatasoaan

Asiasta kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo järjestää asiasta tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

Tällä hetkellä uhka on kolmannella tasolla (kohonnut uhka), josta se nousee neljänteen tasoon (suuri uhka). Korkein taso on viides.

Terrorismin uhkatasot Ruotsissa

  1. Ei tunnistettua uhkaa
  2. Rajoitettu uhka
  3. Kohonnut uhka
  4. Suuri uhka
  5. Erittäin suuri uhka

Lähde: Säpo

Britannian mukaan terroristit pyrkivät erittäin todennäköisesti iskemään Ruotsissa. Ruotsissa oleilevia kannustetaan pysymään tarkkaavaisina julkisilla paikoilla.

Myös Yhdysvaltojen ulkoministeriö on muuttanut matkustustiedotettaan kohonneen terrorismiuhan vuoksi.

Aiemmin Ruotsin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Henrik Landerholmin totesi, että heikentynyt turvallisuustilanne on seurausta Koraanin poltoista.

Tämähän on vain yksi syy. Suomen Ulkoministeriö sivulla kerrotaan, että jengirikollisuudesta ja -väkivallasta johtuvat yhteenotot ja ampumiset saattavat pahimmillaan aiheuttaa vaaratilanteita myös matkailijoille erityisesti Tukholman, Göteborgin ja Malmön alueilla.

Suomi ei ole vielä muuttanut matkustustiedotettaan vaan todennut tilanteen pysyneen normaalina. Tämä on siis uutta normaalia – Suomi ei vielä reagoi mitenkään eikä tunnusta tosiasioita.

Tätä emme halua Suomeen, eivät Perussuomalaiset ainakaan. Ruotsin kriisiytyminen on osoitus hallitsemattomasta maahanmuutosta. Ruotsi ei ole ollut isäntä enää pitkään aikaan omassa maassaan.

Minä ainakin haluan Impivaaran takaisin ja elää lintukodossa toisin kuin Ruotsi.

Viitteet: Iltalehti, MTV-uutiset, Ulkoministeriö, Keskisuomalainen.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu