Ruotsi sallii ydinaseet maaperällään sodan aikana – Suomi ei

Ruotsin pääministeri Kristersson ei näe mitään esteitä sille, että sodan aikana Naton ydinaseita voitaisiin sijoittaa Ruotsiin.

Asia on ollut pitkään epäselvä, ja linjausta on odotettu viimeistään siinä yhteydessä, kun Ruotsin valtiopäivät käsittelee Ruotsin ja Yhdysvaltojen välistä DCA-sopimusta. Sopimuksessa kirjataan miten ja missä Yhdysvaltojen sotavoimat voivat Ruotsissa toimia.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Suomi ei aio seurata Ruotsin Kristerssonin esimerkkiä.

– Meillä ei ole käyty tällaista keskustelua Suomessa. Meillä on nyt ollut selkeä linjaus siitä, että ydinenergialakia ei ole nyt tarvetta lähteä avaamaan ja voimme jatkaa nykyisen lainsäädännön puitteissa, Orpo sanoi pohjoismaiden pääministerien kokouksen jälkeen.

Aiheesta kirjoittaa YLE.

Tämä on turhaa ujostelua Suomelta.

Sodan tullessa on yhtä todennäköistä isku maahan oli siellä ydinaseita tai ei.

Kyllä meidän on tarjottava Nato kumppaneille välttämätön mahdollisuus puolustautumiseen.

Toki ydinaseiden laukaisu voi tapahtua kauempaakin puolustustilanteessa, mutta minusta Suomen on oltava täysiverinen kumppani Natomaille ja tarjottava mahdollisuus ydinaseiden sijoittamiseen.

Alexander Stubb on kuitenkin sanonut kannattavansa ydinenergialain muuttamista siten, että se mahdollistaa ydinaseiden tuomisen Suomen alueelle.

Presidenttivaalien haastattelussa Alexander Stubb totesi:

”Kaikki lähtee siitä, että nyt meillä on mahdollisuus saada ydinasepelote. Se on osa meidän kokonais­turvallisuutta ja osa meidän Nato-jäsenyyttä. Eli me saamme sen Yhdysvalloilta, Britannialta ja Ranskalta.”

Lähde Stubbin lausunnoille: YLE ja Ilta-Sanomat.

Onko Tasavallan presidentti ja pääministeri nyt sitten eri linjoilla?

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu