Ruotsia inhimillisempää koronapolitiikkaa Suomessa

Suomessa on todettu 190 koronakuolemaa 26.4.2020 mennessä. Ruotsissa vastaava luku on 2200. Ero on 11,6 kertainen ja väkilukuun suhteutettuna vielä 6,2 kertainen.

Montako henkeä olisi pystytty ja pystyttäisiin pelastamaan, jos hoitokapasiteetti riittäisi kaikille Ruotsissa?

 

Alla lainaus Ilta-Sanomien uutisesta eiliseltä:

”Tukholman alueen terveydenhuollon ja sairaanhoidon aluejohtaja Björn Eriksson kuvailee Ruotsin radiolle tämänhetkistä tilannetta ”äärimmäiseksi”.

– Tilanne on ollut äärimmäinen ja se on äärimmäinen juuri nyt, sellainen jollaisessa me emme ole koskaan olleet, hän sanoo haastattelussa.

Tukholman sairaaloissa kerrotaan olevan tällä hetkellä yli tuhat ihmistä hoidettavana koronan vuoksi. Tehohoidossa on koko maassa hieman yli 550 covid-19-potilasta.

Pelkästään Tukholmassa tehohoidettavia koronapotilaita on noin 230. Normaalisti koko alueella on vain 90 tehohoitopaikkaa, ja määrä on koronaepidemian vuoksi jouduttu nelinkertaistamaan.”

 

Terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen totesi eilen Keskisuomalaiselle, että THL näytti koronaepidemian alussa kannattavan laumasuoja-ajattelua, mutta poliittinen paine muutti tilanteen.

Terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen sanoo, että erilaisten näkemysten pääsy julkisuuteen on hyvä asia, ja se kertoo julkisen keskustelun toimivan Suomessa.

Näin siis laumasuoja-ajattelusta siirryttiin nykyiseen pandemian hidastamisstrategiaan.

 

”Rajoitustoimilla epidemian kulkua on mahdollista hidastaa, jolloin sen kesto voi pidetä huomattavasti. Ilman rajoitustoimia keston arvioitiin olevan noin kolme kuukautta. Myös epidemian korkeimman kohdan tartuntojen määrä laskee, kun epidemian huippu leviää pidemmälle ajalle.

On tärkeää hidastaa epidemian kulkua ja madaltaa tartuntahuippua, jotta terveydenhuollon kapasiteetti riittää vakavasti sairastuneiden hoitamiseen. Valtaosa sairastaa taudin lieväoireisena kotona, mutta osa sairastuneista voi tarvita sairaalahoitoa”, sanoo THL:n ylilääkäri Tuija Leino.

 

Kyllä Suomen tapa toimia on Ruotsia inhimillisempi.

 

 

jarmonahkamaki

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: http://www.elisanet.fi/jarmo.nahkamaki/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu