Sanna Ukkola: RKP:n sisäpiiri – hallitus kaadetaan syksyllä
Lähteet Rkp:n sisäpiiristä kertovat pitävänsä todennäköisenä, että hallitusyhteistyö ei enää syksyn jälkeen jatku, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola.
RKP on käpertynyt siilipuolustukseen nuolemaan märkivää avohaavaa, jota hallitusyhteistyöksikin kutsutaan.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson ei välttämättä edes vastaa toimittajien haastattelupyyntöihin, mikä on tuon tason poliitikolle täysin poikkeuksellista. A-studion toimittaja kertoi heinäkuun puolivälissä ja viimeksi maanantaina, että puolueesta ei saatu ketään osallistumaan keskusteluun hallituksen tilanteesta.
Tilanne on tällä hetkellä äärimmäisen kriittinen, ja puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson keskellä valtavia paineita.
Kansalaiset pommittavat kansanedustajia sähköposteilla, joissa heitä kritisoidaan kovin sanoin siitä, että he mahdollistavat rasismin nousun Suomessa, ja keskustelu puolueen sisällä on repivää. Mediaan nousee yhä uusia perussuomalaisministereihin liittyviä kohuja.
Lähteet puolueen sisäpiiristä kertovat pitävänsä todennäköisenä, että hallitusyhteistyö ei enää syksyn jälkeen jatku.
– Jos Purran luottamuksesta äänestettäisiin juuri nyt, en näe, että hän sitä meidän porukalta voi saada, eräs sisäpiiriläinen kuvaa.
Hän pitää mahdollisena sitä, että hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä voi rauhoittaa tilannetta.
Kolumni Iltalehdessä.
Hallituksen tiedonannosta tullaan äänestämään syksyllä. Tiedonannon sisällöstä ja uskottavuudesta riippuu miten RKP tulee toimimaan – äänestääkö se puolesta vai vastaan.
RKP:ssä on porukkaa pääosin ideologisesti vasemmalle kallellaan – ja esimerkiksi Eva Biaudet vastusti koko hallitusneuvotteluihin menemistä. Henrikssonilla on kova työ saada rivit suoraksi.
Oppositiosta kovasti yritetään vaikuttaa RKP:n edustajiaan, jotta ne eivät jatkaisi hallitusyhteistyötä.
Kun RKP äänesti kesäkuussa elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan luottamuksesta, vain kolme kansanedustajaa äänesti tyhjää, muut äänestivät epäluottamusta oman hallituksensa ministerille.
Orpolla on kiirastuli edessään eduskuntakauden alkajaisiksi. Jos hallitus kaatuisi niin siitä alkaisi melkoinen sirkus.
Määräyksen uusista eduskuntavaaleista antaa presidentti. Ennenaikaisia vaaleja ei Suomessa ole nähty sitten vuoden 1975.
Uudet vaalit järjestetään aikaisintaan ensimmäisenä sunnuntaina 50 päivän kuluttua ja viimeistään ensimmäisenä sunnuntaina 75 päivän kuluttua siitä, kun määräys uusien vaalien toimittamisesta julkaistaan.
– Hallituksen kaatuminen ei välttämättä johda heti ennenaikaisiin vaaleihin, vaan ensin eduskuntaryhmät keskustelevat, voidaanko muodostaa uusi hallitus.
Ei muuta ku uudet vaalit sitten.
Ilmoita asiaton viesti
Näillä gallupluvuilla hallitustunnustelut aloittaisi SDP:n Antti Lindtman.
Kaikki on kovin spekulatiivista Ukkolan RKP:n sisäpiiristä lähtien.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka monella on varaa uusiin vaaleihin? Ns. varmat voivat pienellä panostuksella tulla valituksi, mutta muut tarvitsevat korkeaa varallisuutta. Ihmettelen, että haluat tuollaista!
Ilmoita asiaton viesti
Eihän se mun haluamisista kiinni ole, nykyisillä voimasuhteilla uutta enemmistöhallitusta on vaikea saada.
Ilmoita asiaton viesti
Varaa on. Pääasia on, että fasisti hallitus kaatuu, eikä persuja nähdä yhdessäkään hallituksen kokoon panossa enää jatkossa.. Orpo saa suojatyöpaikan EK:n organisaatiossa
Ilmoita asiaton viesti
Rahaa on, totesi jo Sanna Marinin edeltäjä. Tosin se on velkarahaa, mutta viis siitä.
Ilmoita asiaton viesti
PS on tuonut kielikuvan vihervasemmisto, miten olisi haittapersut😃
Ilmoita asiaton viesti
Nykyisen hallituksen ongelma on vain ja ainoastaan perussuomalaiset ja sen rasistinen perusolemus. Olisi hyvä hajottaa tämä hallitus ja suorittaa uudet hallitusneuvottelut. Kokoomuksen on tietysti vaikea lähteä tuolle tielle, koska sen kannatus on erittäin nopeassa laskussa. Jos uudet neuvottelut eivät tuota tulosta, uudet ek-vaalit ovat tarpeen.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Perussuomalaiset ei edusta muuta kuin rasismia niin se on kovin kapea näkemys.
Ilmoita asiaton viesti
Näin persuna tuntuu irvokkaalta, että 3-4 prosentin puolue voi sanella hallituspuolueet.
Ilmoita asiaton viesti
Pienikin puolue saa päättää osallistuuko se hallitustyöhön. Eihän se ole RKP vika, että se eroaa Perussuomalaisista lähes kaikessa.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdyn tuohon loppuosaan – annetaan hallitukselle näyttömahdollisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Ei voi päästää nyt PS:ää luistamaan vastuusta, takaisin oppositioon räksyttämään ja pahimmillaan kasvattamaan kannatusta. Ei kun hihat heilumaan ja me saamme helvetisti tahatonta huumoria ja hauskaa teatteria. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Politiikan näkeminen vain viihteenä kieli asenneongelmasta.
Ilmoita asiaton viesti
Asenneongelma on persuilla, minulle politiikka on ollut suurin komedia show lapsesta asti, imitoin Johannes Virolaista ja Manua menestyksekkäästi, kolikkoja tuli hattuun.
Ilmoita asiaton viesti
Klovnina olo jatkuu Puheenvuorossakin 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Sinä se pelle olet.
Ilmoita asiaton viesti
Osu ja uppos 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ei osunut, ei uponnut, tuo kääntely-vääntely taktiikka ei myöskään toimi mulle, opettele argumentoimaan nyt edes alkuun. Mä olen seurannut politiikkaa koko elämäni, sä harrastelija vaikka joku hullu sua äänestänytkin.
Ilmoita asiaton viesti
Älä opeta isääsi 🙂
En provosoidu. Olen ollut pahemmissakin paikoissa 😉
Ilmoita asiaton viesti
Isääsi? 😀 Vaikka näytätkin joltain ikälopulta, eikös olla aika samanikäsiä? Söpö kyllä toi parturikuva. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Persujen kanta kiky-maksujen siirtoon työntekijöiltä työnantajille muuttui heti vaalien jälkeen. Persu myy persettään ihan mistä asiasta hyvänsä, jos ”mokkakikkelit, turkkilaisapinat ja mustissa säkeissä kulkevat” saadaan ulos maasta.
Ilmoita asiaton viesti
Pääministerin ilmaiset aamupalat ja bilettäminen jauhojengin kanssa on Pyykkölän agendaan paremmin sopivaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä nyt noin hiertää?
Sairasloman karenssipäivä on neuvoteltavissa seuraavissa palkkaneuvotteluissa pois,jos nämä kallispalkkaiset munattomat ”Aallot” siihen kykenee.
Lakko-oikeudesta sen verran,että voisi ottaa näiltä samoilta munattomilta pois,kun eivät kykene sitä kunnolla käyttämään.
Väittäisin,että suurimmat duunarin kyykyttäjat ovat nämä (varsinkin teollisuusliiton) johtajat,jotka paukuttavat täysin paskoja sopimuksia vuodesta toiseen!Mitään tulosvastuuta ei ole jättipalkkojen saamiseen!
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja on edunvalvontaa ja on omanedunvalvontaa.
Ja kehästä tulee ulos voittajana:duunari vai mitä?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se onkin ollut omissa käsissä viime vuodet.
Viisi vuotta sitten otettiin käyttöön talossamme uusi palkkamallin,jossa tippui pahimmillaan 8 euroa tuntipalkka.Riku ja Turjake tuli firmaamme levittelemään käsiään ja totesivat, että olivat vuosia sitten neuvoteltuaan jättäneet porsaanreiän,jota sitten työnantaja käytti hyväkseen.
Itsellänikin tippui yli 2 euroa tuntipalkka.
Viidessä vuodessa olen sen saanut nousemaan takaisin yli tuon tiputuksen oman ammattitaidon jalostuksella ja siinä ei ole liitolla ollut mitään tekemistä asian kanssa.
Eli on tuttua hommaa hoidella asioita itsekseni.
Ilmoita asiaton viesti
K.H:”En minä nyt ole valmis mitä tahansa kärsimään..”
Miten oma tilanteesi siis muuttuisi hallitusohjelman vuoksi? Laskeeko liksa, piteneekö duunipäivä, vai mitä meinaat? Ihan siis vilpittömästi kysyn, kun en ole koko ohjelmaa lukenut, enkä välttämättä nähnyt että nykyisten työntekijöiden elämää vaikeutetaan kovasti.
Ilmoita asiaton viesti
K.H:”No kyse on vähän teoreettinen..”
Jotain tällaista arvelinkin. Onhan se tietty hyvä muiden mukana huutaa ”koska persut”, mutta joskus voisi ajatella onko sellainen mitenkään ”fiksua”.
Olen ollut ymmärtävinäni, että nykyiset työntekijät ovat töissä vielä huomennakin, eikä heitä pois potkita, tahi palkkojaan pudoteta. Ei siis ainakaan hallitusohjelman mukaan. Toinen juttu sitten jos yritys jotain tekee.
Miten sitten käy nykyisten työttömien, tahi muuten vaan ”vähäväkisten”, onkin sitten kokonaan toinen juttu. Mahdollisesti osa porukasta aktivoituu ja se on hyvä, mutta aina on niitä jotka eivät pääse elämän syrjään kiinni, vaikka sitten vietäisiin viimeisetkin sos.etuudet.
Ilmoita asiaton viesti
K.H:”Koeta nyt vähän miettiä asiaa…”
No siksihän minä kommentoin, kun olen yrittänyt kovasti miettiä mitä tarkoitat näillä kommenteillasi. ”duunarit saa runtuu”, ”en mitä hyvänsä rupee kärsimään”, puhumattakaan Sipilän hallituksesta, tahi Marinin aamupalojen ”pienuudesta”.
Minusta kun näyttää siltä, että sinä henkilökohtaisesti et ole toistaiseksi kärsimässä mitenkään hallitusohjelman vuoksi. Jos olisit todennut alusta lähtien että olet huolissasi työttömien puolesta, niin asia olisi ollut ymmärrettävissä.
Ilmoita asiaton viesti
Vanha viisaus sanoo, että ei kannata hypätä, ennen kuin oja tulee. Nykyisen hallituskuvion enemmistövaihtoehtoa ei ole näkyvissä. Vähemmistöhallitus kylläkin ja sillähän voi mennä päätyyn saakka eli katsoa, mihin asti sillä päästään.
Oma spekulointini on, että pystyssä pysyy. RKP:n ykköstavoie on pakkoruotsi peruskoulussa. Jos RKP irtaantuu, niin mitäs jos ne kostaa ja poistaa pakkoruotsin? Sitä Henriksson ei uskalla edes ajatella. Jos näin kävisi, niin RKP:stä tulisi kaikissa uusissa hallituskuvioissa jakojäännös, jota ei oteta huomioon.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt Orpon kannattaisi kilauttaa Annika Saarikolle. Kepu saa uuden puoluesihteerinkin niin uusi luuta lakaisee.
Pakkoruotsi on kuin se tahra Junttilan tuvan seinässä, on ja pysyy.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Ukkola on käsittääkseni persujen äänitorvi valtamediassa. En jotenkin kykene uskomaan, että hänen mielipiteensä pahemmin eroaisivat Matias Turkkilan mielipiteistä.
Matias Turkkila on useaan otteeseen todennut, että hän ei voi sitoutua journalistisiin ohjeisiin totuudessa pysymisestä.
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan Turkkila sanonut juuri noin? Epäilen.
Ilmoita asiaton viesti
Turkkila on julkisesti sanonut, että hänen johtamansa julkaisu ei voi noudattaa journalistiliiton periaatteita. Yksi noista periaatteista on totuudessa pysyminen.
Kieltämättä periaatteissa on muitakin osia, mutta joka tapauksessa aika kunnioitettava rajanveto. Siitä pisteet Turkkilalle. Ei pelleile ja väitä jotain, joka ei ole totta.
Itse asiassa arvostan Turkkilaa tuon lausunnon takia.
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan Turkkila sanonut juuri noin? Epäilen.Missä kohtaa kirjoitusta Turkkila sanoo että: ”hän ei voi sitoutua journalistisiin ohjeisiin totuudessa pysymisestä”?
Ilmoita asiaton viesti
Missä kohtaa kirjoitusta Turkkila sanoo että: ”hän ei voi sitoutua journalistisiin ohjeisiin totuudessa pysymisestä”?
Ei missään. Väite, kun tuli demarin suusta niin siinä sana ”totuus” hämärtyy 😉
Ilmoita asiaton viesti
Jocke taas viisastelee,että onkohan Turkkila sanonut sanatarkasti JUURI NOIN – viis sisällöstä. Tärkeintä todistaa, että juuri tuota sanamuotoa kirjaimen tarkkuudella ei ehkä ole sanottu.
En tunne koko asiaa, mutta Jocken viisastelut olen vuosien aikana täällä häntäkin seuranneena oppinut tuntemaan.
Ilmoita asiaton viesti
En usko sängyn kautta tehtävään politiikkaan
Peräänkuulutit totuutta. Tässä totuus demariväittämän sijaan – lue, jos jaksat:
https://www.suomenuutiset.fi/miksei-suomen-uutiset-kuulu-jsnaan/
Ilmoita asiaton viesti
”En usko sängyn kautta tehtävään politiikkaan”
Niin. Kukaan ei usko siihen, että avioparin pitäisi olla samaa mieltä politiikkaan ja arvoihin liittyvistä asioista. Ei ole missään tapauksessa mahdollista, että sängyn pieluksilla keskusteltaisiin tulevasta kolumnista tai julkisesta esiintymisestä. Sehän ei nyt ole vain mahdollista. Hmm… Tämä on siis sarkasmia.
Mutta sitten vähän vakavammin.
Kunnioitan Matias Turkkilaa siitä, että hän ei ole pyrkinyt hakemaan omalle julkaisulleen savuverhoa journalistisiin periaatteisiin sitoutumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin , mutta mites se Turkkilan väite ettei ”totuudessa pysyttäisi”?
Ilmoita asiaton viesti
Noh, noh. Menet aikaisemmassa viestissä henkilökohtaisuuksiin, se ei ole hyvien tapojen mukaista.
Journalistiset ohjeet sisältävät useita ei väittämiä.
Mutta jos ajatellaan seuraavia lauseita sääntökokoelmasta XXX:
1) Lupaan, että en myrkytä koiria.
2) Lupaan, että en ammu kissoja.
Jos kieltäydyn noudattamasta kokoelmaa XXX, niin samalla kieltäydyn lupaamasta kohtia 1 ja 2.
Mutta kuten jo kirjoitin, niin kunnoitan Turkkilaa siitä, että hän suoraan sanoo, että ei noudata periaatteita.
Ilmoita asiaton viesti
Se ei siis ole henkilökohtaisuuksiin menemistä, jos väität Turkkilan sanoneen jotain mitä ei ole sanonut? Ok, pahoittelut jos koit jotain tällaista.
Tämä oli väitteesi: ”Matias Turkkila on useaan otteeseen todennut, että hän ei voi sitoutua journalistisiin ohjeisiin totuudessa pysymisestä.”
Pointti on tässä: Suomen Uutiset on toistuvasti viestittänyt, että se ei voi vahvan puoluesidoksensa vuoksi katsoa olevansa riippumaton tiedonvälittäjä. Suomen Uutiset on Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja. Kansanomaisemmin termein: se on puoluejulkaisu.
JSN:n jäsenet ovat useita kertoja pyytäneet Suomen Uutisia liittymään neuvostoon, joten ei voitane vetää sellaistakaan johtopäätöstä, ettei se halutessaan sinne pääsisi. Mutta kuten yllä on todettu, riippuvuussuhde asettaa ylitsepääsemättömän esteen. Vaikka muut teeskentelisivät, me emme sitä tee.
Tätä taustaa vasten: Suomen Uutiset ei katso olevansa riippumaton uutisväline eikä se sellaista yritä JSN:n sääntöjä luovasti tulkitsemalla sellaista teeskennellä.
– Totuudessa pysymättömyyttä tästä ei saa kuin ”ilkeyksissään.”
Ilmoita asiaton viesti
”Tämä oli väitteesi: ”Matias Turkkila on useaan otteeseen todennut, että hän ei voi sitoutua journalistisiin ohjeisiin totuudessa pysymisestä.””
Mutta tuohon on fakta. Vertaa esimerkkiini siitä, että jos säännöissä on kaksi kohtaa ja kieltäydyn noudattamasta sääntöjä, niin mistä tietää kumpaa osaa en noudata? Jos vältän kissojen ampumista, mutta myrkytän koiria. Tai entäpä jos ammun kissoja, mutta en myrkytä koiria?
Ei niitä voi oikeasti erottaa tuollaisessa tilanteessa. Mutta minusta Turkkila on tuossa ollut varsin linjakas.
Ilmoita asiaton viesti
Missään kohtaa Turkkila ei ole sanonut, että ”totuudessa pysymättömyys” olisi se syy miksi lehti ei kuulu JSN:oon.
Väitteesi on ihan oma keksimäsi.
Sinulle on nyt selvennetty asia ja on oma asiasi muutatko kantaasi vai ei. Sille muut ei voi mitään.
Ilmoita asiaton viesti
”Väitteesi on ihan oma keksimäsi.”
Palaan nyt uudelleen tähän asiaan.
Jos joissakin säännöissä on kohdat A ja B. Jos kieltäydyn noudattamasta sääntöjä, niin samalla kieltäydyn sekä kohdista A että B.
Jos kohta A on totuudessa pysyminen, niin kieltäytymällä noudattamasta sääntöjä kokonaisuudessaan olen kieltäytynyt myös kohdasta A.
Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvää.
Mutta toistan jo aikaisemminkin kirjoittamani: minusta Turkkila on ollut aika linjakas asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Edelleenkään Turkkila ei ole missään sanonut, että hän ei sitoutuisi ”totuudessa pysymiseen”.
Väitteesi ja tulkintasi on ihan omasi.
Joten ”pidä pääsi ja elä vanhaksi.” – Mummoni sanonta.
Ilmoita asiaton viesti
Onko henkilökohtaisuuksiin menemistä jos toteaa sanojan puoluetaustan?
Sehän on tosiasia ainakin esittelyn mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä…
Tässä maassa on aika monta ”riippumatonta” lehteä.
Samoin lähes kaikki menevät juuri tuon JSN-savuverhon taakse piiloon. Mukaanlukien demarien oma Demokraatti joka on SDP:n pää-äänenkannattaja. Kuinka tuollainen pää-äänenkannattaja voi olla riippumaton ja tasapuolinen?
Ilmoita asiaton viesti
”Kuinka tuollainen pää-äänenkannattaja voi olla riippumaton ja tasapuolinen?”
Ei tietenkään voi jos tarkoitus on olla puolueen äänenkannattaja. Sen takia kirjoitinkin, että minusta Turkkila on ollut tässä asiassa aika linjakas.
Media voi olla riippumaton jos se on häpeilemättömän kaupallinen kuten Iltalehti ja Sanoma Oyj:n julkaisut. Ketä tahansa loukkaava klikkiotsikko on pelkkää bisnestä. Marin ja Purra ovat täysin vaihtokelpoisia klikkiotsikkojen aiheita.
Media voi olla riippumaton myös silloin kun se on riittävän kilpaillussa parlamentaarisessa kontrollissa. Suomessa Yle on todellisuudessa eduskunnan äänenkannattaja ja julkaisee uutisia siitä näkökulmasta, jonka eduskunta haluaa. Mutta koska meillä on monipuoluejärjestelmä ja kaikki puolueet pääsevät vaikuttamaan Ylen uutisointiin poliittisen prosessin kautta, niin Yle on yllättävän hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt heitit todellisen pommin!
Yle siis julkaisee: ”Suomessa Yle on todellisuudessa eduskunnan äänenkannattaja ja julkaisee uutisia siitä näkökulmasta, jonka eduskunta haluaa.”
Tarkoittaa siis että vallassa oleva puoluejukko päättää mitä Yle julkaisee? Eli eduskunnan enemmistö päättää Ylen uutisista ja muusta ohjelmistosta.
Vasta hiljattain käytiin kovaa kinaa siitä kuka päättää Ylen julkaisuista.
Ja punavihreät olivat kivenkovaan sitä vastaan että hallitus eduskunta ei päätä siitä.
Mutta, tulihan se sieltä.
Näinhän asia oli Moskovassakin ja taitaa olla edelleen.
Edit. Lisäys edelliseen sitaattiin: ”Mutta koska meillä on monipuoluejärjestelmä ja kaikki puolueet pääsevät vaikuttamaan Ylen uutisointiin poliittisen prosessin kautta, niin Yle on yllättävän hyvä.”
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt heitit todellisen pommin!”
Eihän tuossa ole mitään pommia. Kaikki yleisradioyhtiöt aina Italian fasistihallinnon aikaista käytäntöä ja nykyistä Unkarin yleisradiota myöten ovat todellisuudessa vallan kontrollissa. On aivan puhtaasti ideologinen ratkaisu kuinka tiukaksi kontrolli vedetään.
Ylen hallintoneuvoston tehtävät ja rooli on esitetty seuraavan linkin takana:
https://yle.fi/aihe/s/yleisradio/ylen-hallintoneuvosto
Kun lukee Yleä koskevaa lakia ja muita virallisia dokumentteja, niin Yle tekee miten eduskunta määrää.
Jos jokin puolue haluaa Ylen uutissisällöissä painotettavan jotain tiettyä näkökulmaa, niin totta kai se onnistuu riittävällä parlamentaarisella enemmistöllä.
Minusta tämä on suoraa seurausta olemassa olevasta lainsäädännöstä. En ymmärrä mikä tässä olisi niin sanottu pommi.
Ilmoita asiaton viesti
Pommi on se mitä punaviheät muutama viikko siteen kivenkovaan väittivät.
Pettääkö vai valikoiko muisti?
Asiasta käytiin TV-väittelyjä ja mediassa kirjoittettiin ties kuinka paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin minun muistini ilmeisesti pettää, sillä minun mielestäni Ylen uutisointi ja ohjelmien sävy on aina muuttunut sen mukaan miten poliittiset voimasuhteet ovat muuttuneet. Mutta ilmeisesti olen jo niin vanha, että muistan noita muutoksia.
Yle kuvastaa omaa aikaansa.
Ylen jutuista on nykyisin vaikea löytää esimerkiksi minkäänlaisia juttuja EU:n korruptiosta. Vastaavasti on nykyisellään vaikeaa löytää juttuja siitä, että Ukraina oli ennen sotaa Venäjän kanssa samaa sakkia korruption suhteen.
Totta kai asiaan vaikuttaa yleinen ilmapiiri, mutta samalla kyse on suorasta tai epäsuorasta poliittisesta ohjauksesta. Ohjauksen ei tarvitse olla suoraa (tyyliin: jos ette kirjoita myönteisiä juttuja NATOsta, niin hyvä ei heilu). Mutta kyllä se on aina tehokasta.
Kannattaa katsoa esimerkiksi Helsingin Sanomien tai muiden Sanoma Oyj:n julkaisuiden linjaa. Sieltä löytyy useita aihealueita, joita ei käsitellä.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä ikääsi, saattaa tietenkin olla että olen vanhempi…
Kyse on kuitenkin tapahtumista tässä muutama viikko sitten.
Silloin väitettiin asiantuntijoiden ja toimittajien punavihreitten poliitikkojen toimesta että poliitikot eivät saa eivätkä voi vaikuttaa Ylen ohjelmistoon tai ohjailla mediaa.
Teillä on aivan ilmeisesti oma SDP:nen totuus tapahtumista.
Ilmoita asiaton viesti
”Silloin väitettiin asiantuntijoiden ja toimittajien punavihreitten poliitikkojen toimesta että poliitikot eivät saa eivätkä voi vaikuttaa Ylen ohjelmistoon tai ohjailla mediaa.”
Aaahhh… Nyt ymmärrän miksi emme meinaa päästä yhteiselle aaltopituudelle.
Ylellä on voimassa oleva strategia, joka määrittelee uutisoinnin päälinjat. Kyseinen strategia kannattaa lukea.
Strategiat ovat pitkäkestoisia suunnitelmia ja ohjenuoria. Ne eivät vaikuta juuri nyt tapahtuviin asioihin kovinkaan paljoa. Mutta niillä on hillitön merkitys siihen, mitä tapahtuu myöhemmin. Vaikkapa viiden vuoden päästä.
Kun aikoinaan Ylelle kirjattiin monikulttuurillisuus, niin ihmettelin asiaa, sillä minusta moinen linjaus oli aika tyhmä. Mutta hallitus poistikin monikulttuurisuuden tukemisen Ylen tehtävistä 2017.
Vaikka poliitikot eivät voi sanella päiväkohtaisia uutisia tai muita juttuja, niin he voivat merkittävästi vaikuttaa tavoitteisiin ja uutisoinnin sekä muiden juttujen eetokseen. Lainsäädäntätyö, lainsäädäntätyö. Mutta viive on vuosia tai jopa vuosikymmeniä.
Eduskunta voisi, riittävällä poliittisella pohjalla, aivan hyvin määritellä Ylen tehtäväksi kansallismielisen eetoksen edistämisen. Minusta tämä on aivan selvä asia sekä lain että historian perusteella.
Olenkin ihmetellyt ns kansallismielisten tahojen sotaa Yleä vastaan. Looginen tavoite pitäisi olla Ylen valtaaminen, ei sen dissaaminen.
Ilmoita asiaton viesti
No niin, nyt eduskunta ”voisi”.
Tähän asti eduskunta on ohjannut: ”Suomessa Yle on todellisuudessa eduskunnan äänenkannattaja ja julkaisee uutisia siitä näkökulmasta, jonka eduskunta haluaa. Mutta koska meillä on monipuoluejärjestelmä ja kaikki puolueet pääsevät vaikuttamaan Ylen uutisointiin poliittisen prosessin kautta, niin Yle on yllättävän hyvä.”
Nimenomaan käytiin keskustelua Ylen ja median poliittisesta ohjauksesta. Punavihreiden ym. mielestä sitä ei tapahdu eikä saa tapahtua.
Ei nyt siirrellä maalitolppia turhaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Nimenomaan käytiin keskustelua Ylen ja median poliittisesta ohjauksesta. Punavihreiden ym. mielestä sitä ei tapahdu eikä saa tapahtua.”
No, en oikeasti ymmärrä minkä asian osalta olemme eri mieltä.
Esimerkiksi vuonna 2017 (Sipilän hallitus) hallitus poisti monikulttuurisuuden tukemisen Ylen tehtävistä. Sehän on kovaa poliittista ohjausta. En tiedä ketään, joka olisi asiasta eri mieltä.
Tänään julkaistavan yksittäisen jutun kannalta poliittinen ohjaus on aina jäänyt vähäiseksi. Ja hyvä niin. Mutta tehtävänmäärittelyn ja strategian kautta tapahtuva ohjaus on aina ollut näkyvää ja vahvaa.
Muokkaus: Jos se Yle on niin epämieluisa organisaatio nykyisellään, niin vallatkaa se. Eikös se olisi järkevin toimintavaihtoehto?
Ilmoita asiaton viesti
Minkäkö?
Sinun väitteesi siitä että Ylen on eduskunnan poliitisessa ohjauksessa.
Päättäkää nyt jo onko se vai ei. Molempihan ei ole mahdollista.
Yle ja media yleensä on kyllä poliittisessa ohjauksessa mutta poliitikkojen ohjauksessa, ei Eduskunnan tai hallituksen. Ohjauksessa jota tosin sosialistien mielestä ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Äh. En osaa ilmeisesti kirjoittaa asiasta tarpeeksi selvästi. Eduskunta päättää Ylen tehtävistä. Eduskunnan valitsemat hallintoneuvoston jäsenet käytännössä päättävät Ylen strategiasta. Yle sitten toteuttaa tehtäväänsä ja strategiaa.
Ainakin minun ymmärrykseni mukaan tuo on aika vahvaa ohjausta.
Ilmoita asiaton viesti
Jocken kanssa ei auta vaikka rautakankea vääntäisi, tuo on aivan… Jätänpä tällä kertaa sanomatta.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoittaako tämä Ahonen sitä, että demarit sanelivat Keskustan hallituspolitiikan ja nyt oppositiopolitiikan sisällön? Saarikon kautta.
Ilmoita asiaton viesti
On hyvä muistaa, että Saarikon aviomies on demaritaustainen insinööri ja töissä valtiovarainministeriössä erityisasiantuntijana.
Inhimillistä tekijää ei pidä koskaan aliarvioida.
Ilmoita asiaton viesti
Ja siinähän Nahkamäki juuri todisti tuon Jocken viisastelun!
Ilmoita asiaton viesti
Suomi-neito on mutustanut viime aikoina rasismia. Mikäli hallitus kaatuu syksyllä, edessä voi olla mutustelu realismilla.
Valtionvelka oli Valtiokonttorin mukaan kesäkuun lopussa 151,26 miljardia euroa. Vertauskuvallisesti se on 151,26 kilometriä korkea pino sileitä 100 euron seteleitä. Tämä velka on otettu suurimmaksi osaksi ulkomailta.
Hallituksen kaatuminen saattaisi johtaa luottoluokituksen laskuun ja sitä kautta se nostaisi valtionvelan korkokustannuksia. Valtiokonttorin mukaan vuonna 2023 valtionvelan korkokulut ovat arviolta 2,6 miljardia euroa.
Ilmoita asiaton viesti
Isossa kuvassa se on juuri noin.
Hallituksella, oli se siiten mikä tahansa, on saappaat sääriä myöten savessa.
Ilmoita asiaton viesti
On kyllä naurettavan hauskaa, kun puolueet kiistelevät joistakin mitättömistä ideologeista vaikka Suomessa olisi vaikka mitä tärkeitä asioita valtion taloudesta alkaen.
Ilmoita asiaton viesti
Rkp on jo hallitusneuvottelujen aikana osoittautunut yhteistyökyvyttömäksi porukaksi. Ei muuta kuin monoa heille ja uudet vaalit. Kyllä kansa tietää, ketä jälleen äänestetään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä sinimustalle kauhukabinetille pitäisi antaa peliaikaa ryssiä oikein kunnolla. Ei persuista muuten päästä.
Ilmoita asiaton viesti
Sinimustat on oma liike: https://sinimustaliike.fi/
Hallitus on sinivalkoinen.
Mihin persuista pitäisi päästä? En minä ainakaan itsestäni eroon halua – nuori mies vielä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän se persun rasistisielu on pikimusta. Sinivalkoisia värejä persut lähinnä on häpäisseet niin, ettei enää kehtaa vetää Suomen lippuakaan salkoon. Hävettää niin tämä hallituksemme.
Ilmoita asiaton viesti
En kyllä muista tuota ideaa persuaikana.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymyksesi olikin Börjelle, sori (vrt. Stubb) siitä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä jos tämä fasisti hallitus kaatuu, epäilen kuitenkin. Pyrkiikö PS siihen ?
Ovat koko ajan pyrkineet kääntämään keskustelun toisaalle. Marin oli jo kaukaan viiisas, ennen vaaleja.
Ilmoita asiaton viesti
Muistatteko, kun Trump aloitti muutama kuukausi ennen vaaleja puhumaan, kuinka vaalit varastetaan. Aivoton kannattajasakki uskoi noin tapahtuvan. Ja mitenkä sitten kävi?
Hyvin on persut omaksuneet esikuvansa taktiikan.
Aletaan puhumaan RKP:n roolista hallituksen kaatajana. Kun sitä toistetaan nyt riittävän kauan, niin oma porukka (aivoton?) uskoo, vaikka se tehtäisiin itse perustellen hallituksen kaatumista sillä, että luottamusta ei hallituksen muilta osapuolilta saa.
Ilmoita asiaton viesti
Eva Biaudetin johtamalla RKP:n oppositiolla näyttää olevan aikeena paitsi hallituksen, myös puheenjohtaja Henrikssonin kaataminen. Ja ennen kaikkea se. Biaudet kai katsoo ansainneensa ministerin pestin, ja kun ei sitä saanut, lähti sotaan puolueen puheenjohtajaa vastaan.
Biaudetin itsensä parasta ennen -päiväys on jo ohi, mutta antamalla ymmärtää tukevansa eräitä vähän nuorempia RKP:n oppositiolaisia hän saanee tahtonsa läpi ja Henrikssonin vaihtoon jo ensi vuonna.
Ministerinsalkkua Biaudet ei kuitenkaan tule saamaan, sillä näillä näytöillä mikään suuri puolue (KOK, PS tai SDP) ei ota RKP:ta seuraavaan hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti