SDP on suosituin puolue – SDP 23,5% KOK 20,2% PS 17,3%
SDP 23,5%, KOK 20,2%, PS 17,3%
Tuoreen YLEN puolueiden kannatusmittauksen mukaan SDP on ohittanut kokoomuksen suosiossa.
SDP:llä on nousua viime kyselystä 2,7%-yksikköä ja kokoomuksella laskua 1,3%-yksikköä. Perussuomalaisten lasku 0,2%-yksikköä.
Demareiden puheenjohtaja Antti Lindtman on näin ollen saanut lentävän lähdön puheenjohtajakaudelleen. Onko puolueen kannatuksessa vielä sitten Matin aikaa saamaa nostetta – mene ja tiedä.
Ainakin demarit ovat saaneet valjastettua AY-liikkeen vastustamaan ns. köyhien kyykyttämistä, joka on kuitenkin enemmän retoriikkaa kuin totta.
Mannerlaatat ovat vähäsen liikkuneet, kun gallupkärki on vaihtunut. Orpo onkin paistatellut valokeilassa pitkään. Odotettavissa on vieläkin terävämpää oppositiopolitiikkaa demareilta.
Perussuomalaisten kannatuslasku on nyt oiennut. Perusäänestäjien määrä on jotakuinkin tätä luokkaa voitaneen olettaa.
PS:n kannatus on laskenut eduskuntavaaleista lähes 3-prosenttiyksikköä.
KESKUSTA 10,4%, VIHREÄT 8,7%, VASEMMISTO 8,5%
Keskustan kannatus on laskenut 0,3%-yksikköä, vihreiden 0,4%-yksikköä ja vasemmiston 1,3%-yksikköä.
Vasemmiston lasku on merkittävää. Ilmeisesti äänestäjiä on siirtynyt demareille.
Keskusta ei ole saanut nousua aikaiseksi ja puheenjohtaja aika alkaa käymään vähiin.
RKP 4,2%, KD 3,4%, NYT 2,2%, MUUT 1,6%
Harkimo on pystynyt vahvistamaan puolueensa kannatustaan ilmeisesti presidentinvaalien ehdokkuutensa ansiosta.
Tutkimuksessa haastateltiin 2395 henkilöä. Virhemarginaalis suurimmillaan plus/miinus 2%-yksikköä.
Miten äänestäjät kuvittelevat sellaisen kapteenin, joka laivan ohjasi karille, pelastavan laivansa?
Mitä virkaa tämänkaltaisilla, vaalien jälkeisillä gallupeilla oikeastaan edes on?
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä virkaa tämänkaltaisilla, vaalien jälkeisillä gallupeilla oikeastaan edes on?”
Puoluetoimistoissa näitä kyllä katsellaan silmä kovana. Muuten vähän joutavia mittauksia, mutta motivoivat oppositiota siihen ’viimeiseen taistoon’.
Ilmoita asiaton viesti
Tällä hallituskaudella tullaan julkaisemaan vielä galluppeja, joissa Kokoomuksen kannatus on 17% ja perussuomalaisten lähellä kymmentä.
Hallitus ei ole onnistunut vähentämään velkaantumista, vaan lisäämään sitä. Leikkaukset ovat kohdistuneet kaikkein heikompiosaisiin, mutta suurituloisille on tullut veronkevennyksiä.
Perussuomalaiset ovat kampanjoineet pitkään varsinkin Keskustaa vastaan, mitkä ovat perussuomalaisten ja hallituksen toimet maaseudun elinvoiman lisäämiseksi?
Kunhan Keskusta toipuu puoluesihteeri Luukkasen ”armolaukauksesta, niin PS saa kyytiä.
Uuden puheenjohtajansa myötä vihreät saavat ehkä kerättyä äänestäjikseen sellaisia sivistysporvareita, joillle nykyinen Kokoomuksen linja ja yhteistyö PS kanssa ei miellytä.
Ilmoita asiaton viesti
”Tällä hallituskaudella tullaan julkaisemaan vielä galluppeja, joissa Kokoomuksen kannatus on 17% ja perussuomalaisten lähellä kymmentä.”
Korkman heittäytyi ennustajaeukoksi. Ihan noin julmana en olisi PS:n osalta. Kyllä hallituspuolueiden kannatus tulee pyörimäån siinä 45% nurkilla.
Ilmoita asiaton viesti
PS vaalimenestys on rakennettu petetyille vaalilupauksille. Onko niistä yksikään pitänyt?
Kokoomuksen tilanne on toinen, se pystyy suurelta osin tekemään sitä politiikkaa, jota sen äänestäjien enemmistö kannattaa.
Missä on PS lupaama polttoaineiden hinnan alennukset? Korvaako muutaman sadan kiintiöpakolaisen vähentäminen sen, ettei bensan hinta laskenutkaan?
Ilmoita asiaton viesti
”Missä on PS lupaama polttoaineiden hinnan alennukset? ”
Vero aleni -156 miljoonaa euroa eli 5 senttiä litralta. Se on valitettavan vähän.
Pakolaisista ja kehitysavusta saadaan miljardisäästöt hallituskauden aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Se oli täysin järjetön ”alennus”, samalla kun työmatkakorvauksia vähennettiin, siis ”bensa-alellahan” populistisesti ennen vaaleja juuri puhuttiin pitkistä työmatkoista, se sitten ohjelmaa väsätessä kummasti unohtui. Tuon 156m€ joka ei tunnu tankatessa mitenkään olisi voinut käyttää paljon järkevämminkin.
Ilmoita asiaton viesti
Suosittelen Mikkoselle Suvi Teräsniskan kappaleen kuuntemistä ”Kun mikään ei riitä” 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on yli 1,3 miljoonaa eläkeläistä.
Vaikka eläkeläisten osa-aikaisesta työnteosta paljon puhutaankin niin suhteellisen harva eläkeläinen on aiemminkaan nostanut työmatkakorvauksia.
Nyt autoilevat eläkeläiset kylläkin nauttivat alennetusta bensiinin hinnasta.
Mikkonen ei sieltä oman pikku tynnyrinsä tapinreiästä tihrustaessaan näe kokonaisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Minä näen. Valitettavasti teitä senioreita on tosiaan ihan liikaa, äänestättekin sen verran ahkerasti että joka vitun ikistä kitinää ja aivopierua on kuultava ja samalla sahataan nuorten tulevaisuuden puusta oksia. Äänestykseen pitäisi olla myös yläikäraja, olkoon se vaikka työelämän pituinen.
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavan jälkeen kerran räikeää ikärasistista ja samalla demokratian vastaista fasistista puhetta Mikkoselta.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen ikärasisti, halveksun syvästi teidän ikäluokkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten Mikkonen tuossa kirjoitti, polttoaineen hinnanalennus vesitettiin työmatkakorvausten ”keventämisellä”.
Olisi kiva tietää, kuinka Perussuomalainen maaseudun äänillä eduskuntaa ponnistanut kansanedustaja selittää tämän äänestäjilleen.
Keskusta teki viisaan ratkaisun jäädessään oppositioon, luvassa on leppoisia vuosia ja kannatuksen kasvua.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitukseen pääsyn jälkeen persut oivalsivat, ettei Suomen hallitus määrittele(kään) maailmanmarkkinahintoja.
Mutta onhan PS:n ministeriryhmä saanut -lyhyessä ajassa- jotain aikaankin:
– matujen kotouttamismäärärahan nostaminen
– vihersiirtymän määrärahan nostaminen
– valtamedian tuen nostaminen
Ilmoita asiaton viesti
”Uuden puheenjohtajansa myötä vihreät…”
Vihreät, ja uusi puheenjohtajansa, tuntuvat kokonaan hävinneen maan pinnalta. Minulle ei tule mieleen yhtään asiaa, mitä olisivat sanoneet lähikuukausien aikana. Voin vain arvata että pitävät hiljaisuutta, jotta eivät pilaisi Haaviston oikeistolaisfrouvia kosiskelevaa kampanjointia. Nekään kun eivät välttämättä tykkäisi kovin tiukasta oikeistohallitusta kritisoivasta oppositiopolitiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on kyllä totta, hiljaista on ollut. Tarkoitin lähinnä sitä, että Vihreiden kannatusta voisi nostaa paluu Kokoomuksen puisto-osastoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Pietikäinen julkaisi kirjoituksensa 06:04 ja Yle galluppinsa 06:00. Pääsi nostoihin. Kovaa peliä Puheenvuorossa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalit oli 2.4 ja nyt 2.11. Ilmeisesti menossa yhä ylipitkä kuherruskuukausi hallituksen kanssa, koska opposition vasemmistoliitto onnistuu jopa tiputtamaan kannatustaan ja kaikki muut paitsi demarit ovat yhä katastrofiluvuissa. Mitähän median tulisi nyt tehdä auttaako ”Gazan lapset!” otsikot ja esim edustaja Honkasalon upea työ ihmisoikeuksien puolustajana vihdoin gallup lukuja?
Ilmoita asiaton viesti
Demarit ovat saaneet ilmaista mediajulkisuutta taustavoimansa eli SAK:n avulla. Suurlakkouhkaukset näyttävät kelpaavan sosialismiin pyrkivän puolueen kannattajille.
Demarien kannatus tippuu melkoisesti tuleviin vaaleihin mennessä, sillä isänmaalliset suomalaiset eivät kannata sosialismia a la Kiina ja Venäjä.
PS säilyttää jatkossakin mitalisijansa, joskin mitalin väri saattaa kirkastua.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreiden nykyisestä puheenjohtajasta jää ensivaikutelmana jotain ryhdikkyyttä ja tukevuutta, potentiaalin puolesta. Tapauksena lähinnä tuntematon.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmiset ovat äärettömän tyhmiä ja ohjailtavissa. Meillä on perinteisesti ollut kolme suurta puoluetta, nykyään tosin neljä. Mutta kun yksi puolue näistä on saanut keulakuvallaan nostettua puolueen kannatuksen suurimmaksi puolueeksi ja kansalaiset pettyvät tämän keulakuvan ajamiin asioihin, niin kansalaiset nostavat toisen ison puolueen suurimmaksi puolueeksi. Sitten kun kansalaiset pettyvät tämänkin puolueen keulakuvan ajamiin asioihin ja kykyihin hoitaa valtion asioita, niin kansalaiset palaavat kannattamaan aiemmin kannattamaansa puoluetta, joka uudella keulakuvalla taas kertoo hoitavansa kansalaisten ja valtion asiat kuntoon.
Sama kuvio toistuu vuosikymmenestä toiseen ja koskaan kansalaiset eivät ymmärrä, ettei se puolueen keulakuva muuta puolueen ajamia asioita ja kykene sen paremmin hoitamaan valtion asioita kuin entinenkään puolueen keulakuva. Joten kansalaiset menevät vuosikymmenestä toiseen samaan halpaan ja ei voi kuin ihmetellä miten hölmö tavallinen kansalainen oikeasti on. Sen sijaan, että kansalaiset aina palaavat entiseen, niin kansalaisten tulisi etsiä oikeita vaihtoehtoja ja käyttää sillä tavalla poliittista valtaansa. Kun yksi puolue pettää kansalaiset eikä kykene hoitamaan valtion asioita, ei kansalaisten pitäisi enää ikinä äänestää tätä puoluetta. Näin valtion asioita hoitamaan kykenemätön puolue saataisiin pois puoluekartalta ja politiikka tervehtymään. Silloin poliitikkojenkin olisi pakko alkaa hoitamaan valtion ja kansalaisten asioita oikeasti.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka Sdp ei viime kaudella kyennyt ”Mannekiini Marinin” johdolla saamaan Suomen velkaantumista aisoihin, niin en kuitenkaan olisi sitä lakkauttamassa, vaikka puolue sääntöjensä mukaisesti rakentaa Suomea sosialismin arvoilla. En haluaisi olla kiinalainen, pohjoiskorealainen enkä edes venäläinen, vaan edelleenkin suomalainen.
Ilmoita asiaton viesti
Urpilainen lupasi jo 2015 vaalilupauksissaan, että jos demarit saavat vallan, he lopettavat valtion velkaantumisen. Mutta ei siihen kyennyt Urpilainen eikä edes Marin, eivätkä näytä kykenevän nykyisetkään hallituspuolueet. Joten kansalaisena voi vain todeta, että nykyiset puolueet ja niissä olevat poliitikot eivät kykene lopettamaan valtion velkaantumista. Ovathan ne kaikki olleet hallitusvastuussa vuorotellen.
Velka on hyvä business, tyhjästä luotua rahaa lainataan korolla ja ruhtinaallisesti on valtion velkaannuttajat palkittu.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa. Koville ottaa. Sama ongelma näyttää olevan Suomen – lähes kaikissa – peruskunnissakin, vaikka vallanpitäjät vaihtuvat neljän vuoden välein. – Nimimerkki “Kokemusta on”.
Ilmoita asiaton viesti