Suuri puhallus työeläkeläisiltä

Järviradiossa oli ohjelma työeläkkeistä 11.9.2019 klo. 19-20.

Keskustelun aiheena taitettu indeksi, lähetyksessä mukana kauppaneuvos Paavo Jauhiainen ja talousneuvos Kauko Tuupainen.

Järviradio: https://www.jarviradio.fi/taitettu-indeksi/

Kohdassa 47:40 Paavo Jauhiainen toteaa soittajalle (minä) että, jos vuoden 96 jälkeen olisi käytetty ansiotuloindeksiä niin eläkerahastot olisivat nyt 113 miljardia ja jos olisi käytetty puoliväli-indeksiä niin rahastot olisivat noin 162 miljardia.

Ensin mainitussa tapauksessa työeläkeläiset ovat menettäneet n. 90 miljardia ja jälkimmäisessä n. 40 miljardia eläkkeitään!

Eläkeyhtiöt eivät ole kiinnostuneet katsomaan taustapeiliin ja tarkastelemaan rahastojen riittävyyttä. Tämä on suuri puhallus eläkeläisiltä.

Jopa kansanedustajatkin tuntuvat olevan aivopestyjä työeläkeyhtiöiden johtajien taholta, että taitettu indeksi olisi ns. kiveen hakattu. Monet edustajat eivät edes hahmota kansaneläkkeen ja työeläkkeen eroa.

Talousneuvos Kauko Tuupainen toteaa: ”Toinen merkittävä heikennys johtui siitä, että pääministeri Lipposen hallitus ”säikähti” suurten ikäluokkien eläköitymistä ja sen myötä eläkerahastojen tyhjentämistä ja eduskunta säätikin vuonna 1995 lain ns. taitetusta indeksistä. Taitettu indeksi tarkoittaa sitä, että työeläkkeitä nostetaan vuosittain painoarvolla: ansiotason noususta otetaan huomioon 20 % ja inflaatiosta 80 %.

Tämä eduskunnan päätös aiheutti sen, että vuodesta 1996 vuoteen 2017 ansiotasoindeksi nousi 96,2 %, mutta työeläkeindeksi vain 48,8 % eli työeläkkeiden jälkeenjääneisyys oli 47,4 %-yksikköä! Samana ajanjaksona (21 vuotta) eläkerahastot kasvoivat 36,4 miljardista eurosta 202,3 miljardiin euroon eli lähes 560 %!”

jarmonahkamaki

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: http://www.elisanet.fi/jarmo.nahkamaki/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu