Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö – Perussuomalaisten ”liian suurta” gallupkannatusta näyttävää tulosta ei julkaistu

Maamme lähihistoriasta löytyy tapaus, kun perussuomalaisten kannatus näytti mielipidemittausten tekijöistä liian korkealta. Lukemia jopa pidettiin virheenä ja niiden julkaisemista toppuuteltiin.

– Kyllähän tämmöisestä takavuosina on ollut näyttöä.

Rahkosen mukaan kyseinen tapaus koettiin ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja, joissa perussuomalaiset lopulta tuloksissa saivat silloisen puheenjohtajansa Timo Soinin johdolla ”jytkyn”.

– Kun oli se jytky vuonna 2011, kyllä minulla oli henkilökohtaisia kokemuksia, että silloin ei haluttu ihan tietoisesti julkaista sellaisia kyselytuloksia, jotka osoittivat perussuomalaisten kannatuksen nousseen lähes 20 prosenttiin. Ei tämä tavatonta ole, että on tällaisia.

– Silloin moni ei halunnut uskoa, että se [perussuomalaisten] kannatus on todellisuudessa lähempänä kahtakymmentä kuin viittätoista. Se oli semmoinen keissi.

Yhteiskuntatieteiden tohtori, mielipidetutkija Juho Rahkonen on Suomen gallupkonkari, sillä hän toimi vuosina 2007–2023 poliittisten kyselytutkimusten tekijänä ja tutkimuspäällikkönä Taloustutkimuksella.

Asiasta kirjoittaa laajasti Keskipohjanmaa – lehti.

Asian nousu julkisuuteen nyt, kun presidenttigallupeja ei ole julkaistu vähään aikaan saa ajattelemaan kyseessä olevan edellä kerrotusta ilmiöstä.

Ovatko tulokset liian korkeita Jussi Halla-aholle tai siis niitä julkaisevalle medialle?

Katseet kääntyvät YLEN suuntaan ja ilmassa on kysymysmerkkejä – olivatko Halla-ahon puheet Ylen rahoituksen suuresta leikkauksesta liikaa sille?

Myös Helsingin Sanomien, Maaseudun Tulevaisuuden ja Uutisuomalaisen mielipidemittauksia odotetaan.

Taloustutkimus kiistää Juho Rahkosen väitteet valheena.

 

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu