Täyssähköautojen kritiikitön ihannointi on kummallista, toteaa Toyota-pomo Akio Toyoda

Toyota Supra. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuva / Pixabay.

 

Onneksi ihmiset alkavat vihdoinkin nähdä totuuden. Jos liikkumisen sääntelyä rakennetaan ihanteisiin tukeutuen, tavalliset käyttäjät kärsivät. On monta tapaa kivuta vuorelle, jonka huipulla on hiilineutraalius, totea Toyoda autonäyttelyssä Tokiossa.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Akio Toyoda on Toyotan hallituksen puheenjohtaja.

Toyota onkin suurista autonvalmistajista ainoa, joka ei ole siirtymässä pelkkiin sähköautoihin. Toyota tuntuu luottavan hybrideihin ja pitää ovea raollaan polttomoottoriautoihin.

Sähköautojen ongelmana on huono lautausinfra, pieni toimintamatka ja kallis hinta. Nämä jarruttavat sähköautojen myyntiä.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan Suomessa oli heinäkuussa 2023 yhteensä 63 783 täyssähköautoa.

Henkilöautojen määrä oli vuoden 2022 lopussa noin 2 740 000 ajoneuvoa. Siten täyssähköautojen määrä koko Suomen autokannasta oli 2,3 prosenttia.

Elokuussa rekisteröidyistä uusista henkilöautoista 36 % oli täyssähköautoja ja 23 % ladattavia hybridejä. Niitä rekisteröitiin yhteensä 4 580, eli 59 % enemmän viime vuoden elokuuhun verrattuna.

Täyssähköisiä henkilöautoja ensirekisteröitiin elokuussa 2 812. Sähköautojen ensirekisteröinnit ohittivat ensimmäistä kertaa bensiinikäyttöisten henkilöautojen rekisteröinnit, joita oli elokuussa 2 778.

Tiedot löytyvät Tilastokeskuksen sivulta.

Mielestäni sähköistä autoilua ajava yhdistyksen esittämä tavoite on utopistinen – Suomessa pitäisi olla miljoona sähköistä autoa vuonna 2030. Näistä yli puolet olisi täysin sähköllä kulkevia, loput erilaisia hybridejä.

Aiheesta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

En lähtenyt sähköautobuumin ensilähtöön ja tuskin toiseenkaan vaan näyttää siltä, että ehdin liittyä taivaalliseen moottorikerhoon ennen kuin sähköautoiluun liittyvät lapsentaudit on ratkaistu.

 

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu