Tieliikenneonnettomuuksissa kuolleiden määrä 2023 oli pienin sitten vuoden 1935 eli 173 henkilöä

Kolaroitu auto. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuva.

 

Asia käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedosta vuodelta 2023.

Jalankulku- ja henkilöauto-onnettomuuksissa kuolleiden ihmisten määrä laski viime vuonna, mutta pakettiautolla kulkeneiden joukossa kuolleisuus nousi.

Keskiviikkona Tilastokeskus julkaisi myös vuoden 2022 lopulliset tieliikenneonnettomuustilastot. Niiden mukaan tieliikenteessä kuoli toissa vuonna 196 ihmistä ja loukkaantui vakavasti 334.

Vuonna 2022 alkoholilla oli osuutta 366 henkilövahinkoon johtaneessa tieliikenneonnettomuudessa, mikä oli 31 enemmän kuin vuonna 2021. Näistä rattijuopumusonnettomuuksia oli 329 kappaletta. Tieliikenteen rattijuopumusonnettomuuksissa menehtyi 47 ja loukkaantui 401 ihmistä vuonna 2022.

Vuoden 2022 aikana tieliikenteessä tehtiin 27 itsemurhaa joko moottoriajoneuvolla törmäämällä tai alle jättäytymällä. Sitä edeltävänä vuonna yhteismäärä oli 31 ja 25 vuonna 2020. Itsemurhien osuus tieliikennekuolemista oli 14 %.

 

Otsikon mukainen kehitys on pelkästään hyvä asia.

Paljon on töitä tehtykin, jotta tuohon kehityssuuntaan päästäisin.

Kuolemia ja vammatutumisia ovat varmasti vähentäneet autojen parantuneet turvavarusteet ja teiden turvajärjestelyt.

Vaikka vasta ajokortti-iän saavuttaneiden keskuudessa vauhti on edelleen merkittävä tekijä onnettomuuksien syynä niin vanhempi ikäpolvi on alkanut käyttää kaasujalkaa säästeliäästi.

Jokainen uhri tieliikenteessä on kuitenkin turha.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu