Turkin parlamentti hyväksyi Ruotsin Natojäsenyyden – Unkari hangoittelee vielä vastaan

Turkin parlamentti ratifioi Ruotsin Nato-jäsenyyden myöhään tiistaina. Lakiesitys tarvitsee tullakseen voimaan vielä presidentti Recep Tayyip Erdoganin allekirjoituksen sekä lain julkaisemisen Turkin virallisessa lehdessä.

Parlamentti hyväksyi esityksen Ruotsin jäsenyydestä äänin 287–55.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Unkarin pääministeri Viktor Orban kutsui tiistaina ruotsalaiskollegansa Budapestiin keskustelemaan asiasta. Ruotsin ulkoministerin Tobias Billströmin mukaan Ruotsilla ei ole kuitenkaan mitään syytä neuvotella Nato-jäsenyydestä Unkarin kanssa tässä vaiheessa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on asettanut Turkin hyväksynnän Ruotsin Nato-jäsenyydelle ehdoksi hävittäjäkoneiden myynnille Turkkiin.

Näyttää siis siltä, että Turkin iltalypsy F-16 hävittäjillä onnistui.

Kuitenkaan Ruotsi ei palauttanut Turkkiin kymmeniä PKK:n tai Gülen-liikkeen jäseniksi väitettyjä ihmisiä, kuten Erdogan alun perin vaati.

Suomen presidentti Sauli Niinistö iloitsi Turkin parlamentin päätöksestä. Niinistö kirjoitti X:ssä, että Ruotsin jäsenyys parantaa Itämeren alueen turvallisuutta ja vahvistaa koko liittokuntaa. Niinistö toteaa viestissään, että kun Ruotsi on Naton jäsen, on myös Suomen Nato-jäsenyys tullut valmiiksi.

Kohta Pohjolan alue näyttää siltä niin kuin sen kuuluukin.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu