Vahvemmat alkoholijuomat tulossa ruokakauppaan juhannukseksi

NYKYISTÄ vahvemmat alkoholijuomat tulevat ruokakauppoihin mutkan kautta, mutta vain hieman myöhässä hallituksen toivomasta aikataulusta. Näin ainakin hallituspuolueissa uskotaan.

Laki voisi nykyisen arvion mukaan olla voimassa mahdollisesti kesäkuun alussa, mutta viimeistään juhannuksena.

Käsittely mutkistunee, koska eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö todennäköisesti vastustaa esitystä. Hallituspuolue kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on kertonut aikovansa äänestää sitä vastaan opposition rinnalla. Tämä ei tullut yllätyksenä, sillä kristillisdemokraatit saivat jo Säätytalon hallitusneuvotteluissa luvan äänestää hallituksen lakiesitystä vastaan.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Hallituspuolueiden enemmistö riittää viemään esityksen läpi suuressa salissa ilman KD:ja.

Esimerkiksi vihreiltä löytyy kannatusta eikä heillä ole ryhmäkuria.

Myös keskustasta löytyy tiettävästi tukea.

Alkoholilain muutos sallisi enintään kahdeksan prosentin vahvuisten käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myymisen ruokakaupoissa.

Itse asiassa meille luvattiin jo EU:n liittymisen kylkiäisenä viinit R-kioskille, mutta näin ei käynyt – ei muuten saatu halvempia autojakaan.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu