Valta kuuluu kansalle (VKK) syrjäytti Ano Turtiaisen puheen­johtajan paikalta

Puolueen logo.

 

Valta kuuluu kansalle -puolue kertoo irtisanoutuvansa Turtiaisen ”henkilökohtaisista Venäjä-yhteyksistä”.

VALTA kuuluu kansalle -puolue (Vkk) kertoo tiedotteessaan syrjäyttäneensä entisen kansanedustajan Ano Turtiaisen puolueen puheenjohtajan paikalta viikonloppuna järjestetyssä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Viikonloppuna järjestetyssä ylimääräisessä puoluekokouksessa puolueen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Asikainen ja varapuheenjohtajiksi Dawson Clay, Lauri Lohivirta sekä Jarmo Ylinen.

Tiedotteessaan Valta kuuluu kansalle -puolue kertoo sanoutuvansa irti ”Ano Turtiaisen yksin omalla nimellään tekemistä laittomista toimista puolueen nimen takana” ja hänen ”henkilökohtaisista Venäjä-yhteyksistään, jotka eivät edusta puolueen linjaa tai arvoja”.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Uusi hallitus toteaa, että edessä voi olla myös rikosprosessi sillä puolueen nimeä ja rekisteritietoja on muutettu ilman lainvoimaista nimenkirjoittajaa.

Ano Turtiainen muutti puolueen nimeksi valta kuuluu Kristukselle.

Tämä yhden miehen saga eli Turtiaisen tarina näyttää saavan loppunsa.

Juvalainen Ano Turtiainen nousi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi perussuomalaisten edustajana.

Kesällä 2020 hänet erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja myöhemmin puolueesta. Sittemmin Turtiainen perusti oman puolueen. Hän toimi kansanedustajana kevääseen 2023 saakka.

Alun perin PS:n eduskuntaryhmästä erottamisen syynä oli Turtiaisen Twitterissä jakama, pilkkaavaksi koettu kuva Yhdysvalloissa poliisiväkivallan uhrina kuolleesta George Floydista.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu