Valtiovarainministeri Riikka Purra tiedotustilaisuudessa – polttoaineveroa alennetaan

Valtiovarainministeri Riikka Purra. Kuva / Eduskunta.

 

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) esitteli perjantaina kello 14 tiedotustilaisuudessa ensi vuoden budjettiehdotuksensa.  Valtiovarainministeriö (VM) tiedottaa, että ministeriön sisäiset budjettineuvottelut ovat perjantaina päättyneet. Tilaisuutta oli mahdollisuus seurata Iltalehden sivulta.

Polttoaineveroa alennetaan 156 miljoonaa euroa, jolla kompensoidaan jakeluvelvoitteesta aiheutuvaa hinnankorotuspainetta.

Purra totesi aikatauluista seuraavasti: ministeriön ehdotus julki maanantaina, ministeriöiden neuvottelut 5.-6.9., hallituksen budjettiriihi 19.-20.9., valtioneuvoston istunnossa käsittely 9.10.

Täällä on kipeitä päätöksiä, mutta olen korostanut ja hallitus laajemmin, että velkaantumissuunnan kääntö on välttämätöntä, Purra sanoo. Tulossa panostuksia infraan eli teihin ja raiteisiin työnteon ja teollisuuden tukemiseksi.

Tutkimus- ja kehitystoiminnan panostukset tulossa. Kasvua tukee myös hallituksen määräaikaisen 4 miljardin investointiohjelman myötä: rahoitus tulee mm. valtion omaisuuden myynnistä, ilmastorahastosta.

Purra kertoo VM:n budjettiehdotuksesta.

Ydinluvut: Tulot 77 miljardia, joka on +0,4 miljardia kevään tekniseen kehitykseen nähden

Menot 87,2 miljardia, joka on -1,1 miljardia euroa kevään tekn. kehykseen nähden

Tasapaino -10,1 miljardia, joka on 1,5 miljardia euroa parempi kevään tekn. kehykseen nähden

– Uutta velkaa joudutaan edelleen ottamaan merkittäväksi, Purra sanoo.

– Mutta korostan, että suunta on oikea verrattuna kevään arvioon.

Purra korostaa, että työtä talouden tasapinottamiseksi on jatkettava seuraavallakin hallituskaudella. Nyt ei vielä tule valmista ja tämä on vain alkua.

Riikka Purra esiintyi rauhallisesti ja vakuuttavasti.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu