Veikko Vennamo kannettiin ulos Eduskunnasta – kokeeko persu saman kohtalon?

Kaksi vahtimestaria kantoi Vennamon tuolissaan ulos eduskunnan istuntosalista 28. toukokuuta 1974, kun hän oli kieltäytynyt poistumasta salista saatuaan kahden viikon työskentelykiellon.

”Rötösherrat, unohdettu kansa, seteliselkärankaiset” ja monet muut värikkäät ilmaisut sinkoilivat Veikko Vennamon puheiden höysteinä erityisesti 1970-luvulla, kun Vennamo kävi uupumatonta taistelua Urho Kekkosta ja ”vanhojen puolueiden rappiota” vastaan. Veikko Emil Aleksander Vennamo oli sodanjälkeisen politiikan ehdoton väriläiskä. Ohjelmasta Veikko Vennamo unohdetun kansan asialla.

Politiikan syksy alkaa Eduskunnassa syyskuussa. Saamme nähdä värikästä näytelmää heti hallituksen tiedonannon yhteydessä koskien rasismia ja yhdenvertaisuutta.

Tiedonannon taustalla on keskustelu hallituspuolue perussuomalaisten edustajien, muun muassa tuoreiden ministerien, rasistisiksi tulkituista kirjoituksista. Hallitus antaa syyskuussa eduskunnalle tiedonantonsa, jossa opposition odotetaan myös äänestyttävän hallituksen ja luottamuksesta. Myös ministereiden luottamusäänestykset ovat mahdollisia. Uusi Suomi.

Värikkyydestään tunnettu Vennamo pitäisi tätä pilipalipolitikointina.

Veikko Vennamolta kysyttiin, että oliko hän koulussa mallioppilas. Vennamo vastasi, että valitettavasti ei ollut – ilmeisesti minulla oli liikaa omia ajatuksia, Vennamo jatkoi. Hän on täällä tänään YouTube.

 

 

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu