Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

Venäjä taistelee Ukrainassa Saatanaa vastaan, sanoo metropoliitta Kirill – papit aseena sodassa

Pappi. Kuvituskuva. Tekijänoikeusvapaa kuvaa / Pixabay.

 

VENÄJÄN ortodoksisen kirkon päämies, patriarkka Kirill allekirjoitti maaliskuussa virallisen asiakirjan, jossa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan kutsutaan ”pyhäksi sodaksi”. Dokumentin mukaan Ukrainassa ”Venäjä ja sen kansa […] puolustavat maailmaa globalismiin ja satanismiin langenneen lännen hyökkäykseltä”.

Kirillin uskotaan kuuluvan Putinin lähipiiriin, ja hänet on asetettu EU:n pakotelistalle. Toukokuussa hän siunasi Putinin uudelle presidenttikaudelle.

Venäjän sotakoneisto käyttää nyt yhä enemmän hyväkseen venäläisten uskonnollisia tunteita lietsoakseen vihaa ukrainalaisia kohtaan ja innostaakseen venäläisiä taisteluun.

Venäjän ortodoksisen kirkon propagandassa Ukrainasta on tullut itse paholaisen välikappale, vaikka valtaosa ukrainalaisista tunnustaa samaa ortodoksista uskoa kuin venäläisetkin.

VENÄJÄN armeijassa on metropoliitta Kirillin mukaan nyt 309 virallista papin virkaa.

Tämä ei kuitenkaan Kirillin mukaan riitä. Kirkko on jo esittänyt puolustusministeriölle uudistushankkeen, jonka mukaan virallisten sotilaspappien määrää tulisi kasvattaa jopa 1 300:aan.

Venäläisten sotilaspappien tehtävät ovat tavanomaisia: siunauksia, keskusteluja sotilaiden kanssa ja erilaisia kirkollisia rituaaleja. He kertovat, että sodassa kiinnostus uskontoa ja Jumalaa kohtaan kasvaa huomattavasti.

Aiheesta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

”Korsussa ei ole ateisteja”, sotilaspapeilla on tapana sanoa.

Jumala taipuu moneksi – niin sodassakin.

Se siunaa molemman osapuolen sotilaat sotaan.

Se, miten Jumala nähdään rauhan Jumalana ei sodassa näyttäydy.

Tapa tai tule tapetuksi on sodan slogan.

Ihmismielen manipulointi näyttäytyy sodassa raadollisimmillaan.

Irvokasta miten vastustajaa demonisoidaan vaikka hän on samaa verta ja lihaa ihmisenä.

Jumalaa ei pitäisi valjastaa sodan osapuoleksi.

Hän on ihmisen yläpuolella ja elämän antaja.

 

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (17)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. rjaaskel

  Viholliskuvallisuus on eduksi sodassa, mutta en nyt osaa Kirilliä pitää oikein mallikkaana kristittynä. Jospa hän kertoisi, että Ukrainassa ihmiset ovat ”meidän venäläisten veljiä ja siskoja, pitkäaikaisia ystäviä ja naapureita”.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Marko Suutari
  Marko Suutari #4157645

  Saatana ja perkele taistelee Ukrainaa vastaan.

  Se siitä Kirilistä…

  Venäläiset on taantuneet barbaareiksi, siitä on taas historiallisesti pitkä matka yrittää edes näytellä olevansa sivistynyt, he tietää sen. Se että käyttävät kirkkoa ja uskontoa sodan hyväksymiseen tarkoittaa sitä että jollain pitää yrittää saada oman kansan hyväksyntä sodalle jossa tämän vuoden loppuun tulee olemaan tappiot (kaatuneet ja haavoittuneet) noin miljoonaa ryZZää🇷🇺

  Kiina käyttää tilaisuutta vielä hyväkseen ja lypsää juuri tälläkin hetkellä halpaa energiaa Venäjältä josta on tullut Kiinan vasallivaltio,,,katsokaapa historiasta kuinka tälläisissä tapauksissa tulee käymään…historia kun toistaa itseään, aina.

  Ilmoita asiaton viesti

  • artoartovihavainen
   Vastaus kommenttiin: #4157645

   ”Venäläiset on taantuneet barbaareiksi.”

   Ettei tuo vain olisi venäläisten epäinhimillistämistä.

   Eivät venäläiset sen kummempia barbaareja ole kuin kaikki muutkaan.

   Me ollaan barbaareja kaikki, kun oikein silmiin katsotaan.

   Ilmoita asiaton viesti

    • artoartovihavainen
     Arto Vihavainen #4157678
     Vastaus kommenttiin: #4157667

     Minähän sanoin että kaikki me ollaan, sitten kun tunteet astuu kuvaan mukaa ja vievät voiton järjestä.

     Ne tunteet on niin voimakkaita että kyllä ne vie voiton, olipa kuinka kärkimies tahansa.

     Ja vaikka järki pelaisikin vielä normaalisti, niin joskus se järki voi sanoa että nyt kannattaa esittää tunteiden vallassa olevaa.

     Ilmoita asiaton viesti

   • Marko Suutari
    Marko Suutari #4157683
    Vastaus kommenttiin: #4157658

    Älähän nyt, venäläiset ovat ystävällisiä ja rajanaapureistaan huolehtivia kun tulet huolehtimaan rajojen ylikin…😅😅😅

    Ilmoita asiaton viesti

    • artoartovihavainen
     Arto Vihavainen #4157699
     Vastaus kommenttiin: #4157683

     Venäläiset on ystävällisiä, mutta valitettavasti manipuloitavissa, kuten britit, jenkit, italialaiset, suomalaiset ja kaikki muutkin.

     Ilmoita asiaton viesti

 3. kosonenjuhapekka

  Jumalaan me luotamme, mutta aivan kaikkea ei pidä jättää Jumalan varaan totesi eräs kenttäpappi talvisodassa, kun miehet korsussa vinoilivat papin mukana olevasta konepistoolista.

  Ilmoita asiaton viesti

  • SeppoPajunen
   Seppo Pajunen #4158051
   Vastaus kommenttiin: #4157659

   …miekka, risti, kypärä, rynnäri ja Räsänen…
   ( Rynnärikisan naistensarjan hopeamitali kotiin, kirjahyllyyn viemisiksi, perheraamatun viereen…)

   Ilmoita asiaton viesti

 4. PekkaNrnen

  Ukrainalaisten tarkka-ampujien kannattaa ottaa myös nuo ryssänpapit tähtäimeensä. Laskee kummasti ryssänsolttujen moraalia kun nuo ”sielunhoitajat” ja ”Jumalaa” edustavat pirulaiset kuolevat ensimmäisinä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Marko Suutari
   Marko Suutari #4157686
   Vastaus kommenttiin: #4157666

   Todellisuus on tämä:

   Forbes-talouslehden mukaan Kirill oli KGB:n agentti, eli KGB:n upseeri kuten Putin. Eli ei muuta kuin tarkka-ampujien tähtäimeen ja ”naps”.

   Ilmoita asiaton viesti

  • kosonenjuhapekka
   Vastaus kommenttiin: #4157666

   Tarkk´ampujat ovat taistelukentän vitsaus. Asemasotavaiheen aikana tarkk´ampujat aiheuttivat merkittävän osan suomalaissotilaiden kuolemista ja haavoittumisista.

   Nykyiset aseet ja a-tarvikkeet ovat mahdollistaneet osumat jopa yli kilometrin matkoilta. Ennätyslukemiin en itse usko, koska muuttujien määrä kasvaa jokaista sataa metriä kohden samaan aikaan maalin jatkuvasti pienentyessä. Maali ei käytännössä edes erotu yli kahden kilometrin etäisyydeltä, ellei käytössä ole viimeisintä huutoa olevaa TV-tasoista huippuoptiikkaa.

   Itseäni kohti on ammuttu 1500m etäisyydeltä Libanonissa. Etäisyys tiedettiin, koska se oli mitattu kranaatinheitintä varten. Laukaus otti kimmokkeen jostain minun ja vartiokaverini välistä asfaltilta. Kuulimme vain kajauksen ja asfalttipintaan jäi jälki iskemästä. Takanani kävellyt posekaveri näki luodin aiheuttaman pölähdyksen. Se jäi toki selvittämättä mihin tähdättiin. Puimme nyrkkiä kohti viereisellä kukkulalla ollutta IDF:n (Israel Defence Forces) taisteluasemaa ja jatkoimme tietä pitkin kohti vartiopaikkaa. Toista laukausta ei tullut.

   Osa suojavyöhykkeen ideaa on haitata tarkk´ampujien liikkumista omalla toiminta-alueellaan. Toimintaa haittaavat lisäksi dronet, jotka näkevät yllättävän paljon yläilmoista käsin. Lisäksi taistelukentällä on antisnaippereita, jotka etsivät vihollisen tarkk´ampujia ja muita maaleja.

   Tarkk´ampujan työtä vaikeuttavat myös maastopuvut ja naamioverkot sekä kaivautuminen. Aina toki riittää niitä, jotka nostavat päätään juoksuhaudan reunavallin yli, mutta usein saalistaja jää ilman saalista. Riskit ovat suuret ja Simo Häyhän saavutuksista saa käytännössä vain haaveilla.

   Tässä tulee huomioida myös se, että venäläisillä erikoisjoukkojen tarkk´ampujilla on myös hyvä koulutus ja nykyisellään myös huippukalusto. SVD Dragunoveja ei taida olla palveluskäytössä enää muilla kuin peruskiväärijoukkueeseen sijoitetuilla muita hieman paremmilla ampujilla, joille on määrätty tarkk´ampujatehtävä.

   Itse asiassa Dragunov ei ole sinänsä huono kivääri ja käyttämällä sen originaalitähtäintä parempaa optiikkaa silläkin osuu yllättävän pitkälle. Aseen suurin heikkous on sen puoliautomaattisessa toiminnassa, joka lisää piipun värähtelyä ja siten kasvattaa kasan kokoa.

   Ilmoita asiaton viesti

   • Mika Saarela
    Mika Saarela #4157839
    Vastaus kommenttiin: #4157689

    Mistä se laukaus ammuttiin? Ala-asemalta vai Yläasemalta? Silloin kun minä olin, Ala-asema oli jo hävitetty. Ylä-asema ja uusi asema Kepuasema olivat deffareilla. IDF:n ainoa asema pataljoonan alueella oli Vesiasema eli Pumppu.

    Ilmoita asiaton viesti

    • kosonenjuhapekka
     Vastaus kommenttiin: #4157839

     Olit sitten reilusti jälkeni siellä. Ala-asema tuli 9-36 faittereille harmillisen tutuksi useaan otteeseen sieltä posen sisään ja Litanin rannalla olevalle ”hotellille” ammuttujen laukausten muodossa. 9-37:lle oltiin tallustelemassa, kun luoti iski.

     Ilmoita asiaton viesti

 5. SeppoPajunen
  Seppo Pajunen #4158049

  Vrt, meidän Suur-Suomi-intoilijoiden joukossa, heidän ja meidän ”pyhää” jatkosotaamme aikoinaan käyneet” sotapappimme…?!

  Ilmoita asiaton viesti

 6. LeoMirala
  Leo Mirala #4158106

  Eikö moni meistä ole vannonut taistelevansa uskonnon, kodin ja isänmaan puolesta?

  Ilmoita asiaton viesti