Vihreiden puolue-eliitti koolla Jyväskylässä – Sofia Virran puheesta referaatti

Vihreiden eduskuntaryhmä ja puolueen johto kokoontuvat kesäkokoukseen keskiviikkona ja torstaina Jyväskylässä. Kokouksen avasi Atte Harjanne klo. 15. Live-lähetystä sai seurata You Tubesta.

Kokouksen aluksi pidettiin hiljainen hetki kahden puolueen aktiivien poismenon muistoksi.

Sitten vuorossa oli puolueen puheenjohtajan Sofia Virran puhe.

Hän viittasi Ukrainan itsenäisyyspäivään ja käyntiinsä Ukrainassa. Hän oli liikuttunut siitä, että oli tavannut nuoren sotaveteraanin, joka vertasi Ukrainan kansan taistelua Suomeen talvisodassa.

Virta mainitsi Venäjän toimien olevan terroristimaisia.

Puheensa seuraavassa vaiheessa hän piti Suomea edelleen Pohjoismaisena hyvinvointivaltiona ja sitä ei saa rapauttaa. Hän korosti erityisesti kouluttautumista ja sitä, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä vaikka mihin ihonväristä riippumatta.

Sofia Virta korosti yrittäjyyttä ja markkinataloutta sekä kannusti löytämään yksityiselle metsänomistajille väyliä toimia luonnon säästämiseksi.

Hän kertoi myös kesälomamatkastaan purjeveneellä saaristoon ja siitä kuinka oli kohdannut saunassa tuntemattomia ihmisiä, jotka mm. olivat huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Hän loi uskoa omaan väkeensä ja toi esille sen, että Vihreillä on vaihtoehto Orpon hallitukselle.

– Puhe oli tunteikas ja sillä pyrittiin luomaan henkeä omaan väkeen. Puheessa toistettiin Vihreille perinteisesti tärkeitä arvoja, kuten luonto ja ilmastonmuutos. Se mikä Vihreiltä jää aina mainitsematta niin näistä asioista aiheutuvat kustannukset tavalliselle kansalaiselle – kuten yleensä.

-Vihreät menetti 7 kansanedustajaa viime vaaleissa ja sen paikkaluku on nyt 13. Pidän heidän hallitustaivalta epäonnistuneena enkä näe heidän unelmahötöllään enempää paikkoja voida saavutettavankaan.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu