YLE:n perussuomalaiset hallintoneuvoston jäsenet vaativat Yleltä selvitystä kohutuista monimuotoisuuskoulutuksista ja rahankäytöstä

PS-kansanedustajat vaativat Yleltä selvitystä kohutuista monimuotoisuuskoulutuksista ja rahankäytöstä.

Ylen hallintoneuvoston jäseninä toimivat perussuomalaisten kansanedustajat Jari Ronkainen, Teemu Keskisarja, Jaana Strandman ja Joakim Vigelius vaativat Yleltä selvitystä mediassa nousseisiin tietoihin Ylen järjestämistä monimuotoisuus- ja inkluusiokoulutuksista sekä Ylen rahankäytöstä.

Iltalehden tänään julkaisemassa kolumnissa toimittaja Sanna Ukkola luettelee erilaisia toimenpiteitä, joilla Ylen kerrotaan pyrkineen lisäämään vähemmistöjen edustusta aina rekrytoinnista ohjelmien käsikirjoittamisen tarkistamiseen. Kolumnissa Ylellä kerrotaan olevan nykyisin ohjelmien mahdollista loukkaavuutta arvioivien ‘’sensitiivisyyslukijoiden’’ lisäksi myös ‘’sensitiivisyyskatsojia’’’ ja ‘’sensitiivisyystekijöitä’’.

’’Ylen toimintaan on viime viikkoina kohdistunut useita vakavia syytöksiä niin talouden, tehokkuuden kuin nyt monimuotoisuuden edistämisenkin osalta. Vaadimme Yleltä perusteellista ja julkista selvitystä asiasta’’, toteaa kansanedustaja ja hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Jari Ronkainen.

Kysymyksiä herättää myös Ukkolan viestipalvelu X:ssä julkaisema video, jossa ilmeisesti Ylen monimuotoisuuskoulutuksessa olisi esitelty mahdollisuutta rekrytointeihin ansioluetteloiden ja osaamisen sijaan Ylellä kaivattujen näkökulmien perusteella.

’’Ei aina tarvi olla edes sitä osaamista, vaan me yritetään todentaa, onko sulla sellaisia näkökulmia, mitä me kaivataan’’, toteaa väitetysti Yleä edustava henkilö Ukkolan julkaisemalla videolla.

Ukkola julkaisi viestipalvelu X:ssä myös kuvan, joka hänen mukaansa on Ylen käyttämää tilastointia muun muassa haastateltujen nimestä, näkökulmasta, sukupuolesta, iästä, asumisesta, roolista sekä etnisyydestä. Ukkolan mukaan Ylen toimittajille olisi maksettu ’’kannustinpalkkiota inklusiivisuuskriteerien täyttämisestä’’.

Perussuomalaisten hallintoneuvostossa vaikuttavat kansanedustajat pitävät Yleen kohdistuvia syytöksiä vakavina. Heidän mukaansa epäilyt esimerkiksi henkilön etnisyyden vaikutuksesta Ylelle haastateltavien valintaan sekä rekrytointien perustuminen osaamisen sijaan ‘’kaivattuihin näkökulmiin’’ murentavat luottamusta Ylen puolueettomuuteen ja tasapuoliseen tiedonvälitykseen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kirjoittaa viestipalvelu X:ssä odottavansa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilalta selvitystä asiasta.

’’Suomalaiset veronmaksajat rahoittavat Yleä väkilukuun ja taloutemme kokoon suhteutettuna enemmän kuin vastaavia yleisradioyhtiöitä rahoitetaan muissa Pohjoismaissa saati Euroopassa. Ylen on vastattava esille nousseista epäkohdista suoraan rahoittajilleen eli veronmaksajille’’, Vigelius painottaa.

Ilta-Sanomat uutisoi jo aiemmin Ylen toimittajasta, joka olisi saanut huomautuksen siitä, että hänen jutuissaan oli “liikaa heteromiehiä”. Perussuomalaiset kansanedustajat haluavat nyt tietää, paljonko Yle on budjetoinut monimuotoisuustoimintaansa rahaa vuosittain, mihin konsulttitoimistojen kanssa tehdyt sopimukset perustuvat ja paljonko muille ulkopuolisille puhujille maksetaan palkkioita.

’’Journalistisia valintoja, vastuullista tiedonvälitystä ja rekrytointeja tehdään aivan väärältä pohjalta, jos henkilöt valitaan asiantuntemuksen ja osaamisen sijaan lähtökohtaisesti vähemmistöedustamisen tai moninaisuuden perusteella” toteaa kansanedustaja Jaana Strandman.


Yle näyttää veronmaksajien rahoilla lähteneen ihan väärälle ladulle edistääkseen ns. vähemmistökulttuuria.

Ei se voi olla niin, jos 99% kansasta joutuu seuraamaan ohjelmatarjonnassa jotain woketusta, jolla ei ole kuin marginaalisosuus.

Journalismia Ylellä on vahvasti vääristynyt ja kaukana alkuperäisestä tiedonvälityksen fokuksesta.

Nyt se näyttää olevan vain vähemmistön äänitorvi ja agendan ajaja.

Pahinta tässä on se, että olet ohjelmien pakkomaksaja.

jarmonahkamaki
Perussuomalaiset Jyväskylä

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja. Kuljetusteknikko, jonka logistiikkainsinööri opinnot jäivät kesken. Työkokemusta monipuolisesti auto- ja kuljetusalalta. Harrastuksena autoilu, video- ja valokuvaus. Kotisivut: https://jarmo-nahkamaki.webnode.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu