Kiitos viranomaisviestinnälle

Viranomaisten viestinnälle Suomenlahden kaasuputki- ja tietoliikennekaapeliasiassa on annettava tunnustus. Viestintä on alusta alkaen ollut avointa, aktiivista, faktoihin pohjaavaa ja tuo esille tutkinnan edistymisen ymmärrettävästi muun muassa havainnekuvien avulla. Tällainen viestintä vahvistaa viranomaisluottamusta ja ehkäisee informaatiovaikuttamista.

 

Viestintä on tämän päivän turvallisuudessa yhä tärkeämpi asia. Elämme alati lisääntyvän informaation keskellä ja moninainen informaatio saavuttaa meidät erilaisten älylaitteiden kautta yhä helpommin. Samalla tietoinen vaikuttaminen mielikuviimme, mielipiteisiimme sekä yhteiskunnalliseen ilmapiiriin lisääntyy ja on muun muassa tekoälyn käyttämisen myötä yhä vaikuttavampaa ja kohdistetumpaa. Aikamme mittavimmat kybertaistelut käydään ihmisten mielistä ja tässä olemme jokainen eturintamassa. Parhaimpina vastalääkkeinä informaatiovaikuttamiseen meille jokaiselle on luotettavat media- ja viranomaislähteet, lähdekriittisyys, vaikuttamisen ja algoritmien toiminnan tiedostaminen sekä oma vastuullisuus erilaista tietoa tulkitessa ja jakaessa. Sivistyksessä on tässäkin pienen kansan turva.

 

Kaasuputki- ja tietoliikennekaapeliasiassa yhteiskuntamme toiminta kokonaisuudessaan ilmentää myös hyvin suomalaista pragmatismia – ensin tutkitaan ja sitten on poliittisten johtopäätösten aika ilman hyssyttelyä. Samalla pidetään yhteiskunnassamme valmiutta yllä ja varaudutaan laaja-alaisesti uusiin yllätyksiin. Tämä on viisautta nopeasti muuttuvassa ja epävakaassa turvallisuusympäristössämme.

JarnoLimnell
Kokoomus Espoo

Jarno Limnell on kansanedustaja (Kok). Hän on myös työelämäprofessori Aalto-yliopistossa, ja toimii dosenttina kolmessa yliopistossa, ja on Maailman talousfoorumin asiantuntijaverkoston jäsen. Hän on Espoon kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja puheenjohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa. Hän on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori, VTM ja upseeri (majuri evp.).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu