Lakot ja Venäjän informaatiovaikuttaminen

Varautuminen kannattaa aina eikä turhaan kannata uhkakuvia luoda, mutta tämä on mielestäni nyt hyvä tiedostaa niin yrityksissä kuin julkisella sektorilla ja muuallakin yhteiskunnassamme.

Suomen tilannetta seurataan myös rajojemme ulkopuolella. Mikäli lakot Suomessa alkavat, on syytä ennakoiden huomioida palvelunestohyökkäysten (ja muiden mahdollisten kyberhyökkäysten) voimistuminen Venäjältä, kuten viimeksi lakon aikaan tapahtui. Hyvä samalla muistaa, että palvelunestohyökkäykset ovat ensisijaisesti informaatiovaikuttamista, jolla pyritään luomaan mielikuvaa yhteiskunnan haavoittuvuudesta, luomaan turvattomuuden tunnetta ja syventämään yhteiskunnallisia jakolinjoja.

On myös tärkeä pitää mielessä, että tunteiden nyt noustessa Suomessa, on aika otollinen ulkopuoliselle informaatiovaikuttamiselle ja sen keskeisimmälle tavoitteelle – eripuran kylvämiselle. Yhteiskuntarauhasta huolehtiminen on koko Suomi-joukkueen yhteinen asia.

JarnoLimnell
Kokoomus Espoo

Jarno Limnell on kansanedustaja (Kok). Hän on myös dosenttina kolmessa yliopistossa, ja on Maailman talousfoorumin asiantuntijaverkoston jäsen. Hän on Espoon kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja puheenjohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa, ja MTS:n puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori, VTM ja upseeri (majuri evp.).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu