Miksi päätin asettua ehdolle?

Kun olin lapsi, demokratia oli juhlavaa. Se näyttäytyi arjen ylittävänä: valtionpäämiesten uudenvuodenpuheina ja äänestyspäivänä keitettyinä vaalikahveina. Politiikon työtehtävä on luottamustehtävä: siinä toimivan ihmisen tulee olla rehellinen ja vilpitön, hyvä tahto sydämessään.

Viime vuosina politiikasta on puuttunut pitkäjänteisyys. Ainahan politiikassa on oltu eri mieltä, mutta koskaan ennen keskustelu ei ole ollut näin kärjistynyttä. Asiakysymysten sijaan päivänpolitiikasta on tullut jatkuvaa vaalikamppailua ja kannatuslukemien seuraamista.

Suomalainen demokratia tarvitsee yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Riidankylväjiä riittää, mutta sivistyneestä, puoluerajat ja vaalikaudet ylittävästä yhteistyöstä ja sen tekijöistä on pulaa. Tästä olen isänmaassa huolissani. Yhdessä tätä maata on rakennettu, ja niin pitää tehdä jatkossakin.

Ei ole sattumaa, että julkaisen ehdokkuuteni juuri itsenäisyyspäivänä. Astuin palvelukseen Puolustusvoimiin vuonna 1995, josta jatkoin Kadettikouluun. Siitä lähtien olen tehnyt työtä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden eteen, ensin ammattisotilaana ja sittemmin teknologia-alalla toimitusjohtajana sekä kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä. Olen työelämäprofessori, sotatieteiden tohtori, dosentti kolmessa yliopistossa ja Maailman talousfoorumin jäsen – sekä kolmen lapsen isä Espoosta. Uskon, että palvelen isänmaatani parhaiten tekemällä puoluerajat ylittävää politiikkaa. On aika kantaa vastuuta ja siksi asetun ehdolle vaaleissa. Kuntavaalit on huhtikuussa 2021.

Se, mitä haluaisin nähdä suomalaisessa politiikassa on valtiomiestaidon renessanssi. Valtiomiestaito tarkoittaa, että päätöksiä tehdään viisaasti ja taitavasti yhteisen hyvän eteen, ei vain omaa brändiä kiillottamalla ja eripuraa lietsomalla. Modernissa maailmassa tarvitaan tutkittua tietoa, laaja-alaista kokemusta sekä yhteistyökykyä.

Tämä pätee myös kuntapolitiikassa. Kunnanvaltuustoja pidetään usein näpertelynä. Tosiasiassa suuri osa arkeen vaikuttavista päätöksistä tehdään kuntatasolla. Kuntapolitiikan merkitys erityisesti arjen turvallisuudelle on suuri.

Demokratia tarvitsee rakentavampaa politiikkaa sen kaikilla tasoilla. Tarvitsemme päättäjiä, jotka kokoavat sen sijaan että hajottavat. Historiallisen viruspandemian ja sitä seuranneen terveydellisen, sosiaalisen ja taloudellisen kriisin jäljiltä itseään uudelleen rakentava Suomi tarvitsee enemmän lääkäreitä ja vähemmän tuomareita.

Tarvitsemme viisaampaa, emme vihaisempaa politiikkaa. Olimme sitten samaa tai eri mieltä keinoista, päämääränä jokaiselle on varmasti parempi huominen. Tehdään se yhdessä, Suomen ja suomalaisten hyväksi, yli puoluerajojen.

JarnoLimnell
Kokoomus Espoo

Jarno Limnell on kansanedustaja (Kok). Hän on myös dosenttina kolmessa yliopistossa, ja on Maailman talousfoorumin asiantuntijaverkoston jäsen. Hän on Espoon kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja puheenjohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa, ja MTS:n puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori, VTM ja upseeri (majuri evp.).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu