Naton huippukokous on Suomelle tärkeä kolmesta syystä

Washingtonissa käynnissä oleva Naton huippukokous on Suomelle tärkeä erityisesti kolmesta syystä:

1. Venäjä, joka käy yhä julmempaa sotaa Ukrainassa ja aggressiivisemmin hybridivaikuttaa länsimaihin. Venäjä on Naton ja Suomen keskeisin sotilaallinen uhka. Venäjän pysäyttämiseksi löydettävä yhteiset keinot. Venäjän toimiin yhteiset päättäväiset toimet ovat hyvä asia Suomen turvallisuudelle.

2. Ukraina. Se miltä Euroopan ja länsimaisen turvallisuusarkkitehtuurin tulevaisuus näyttää – siitä taistellaan tänäänkin Ukrainassa. Vahvan ja pitkäaikaisen tuen (poliittinen, sotilaallinen ja taloudellinen) osoittaminen Ukrainalle määrittää niin Naton kuin Suomen tulevaisuutta. Ukrainan asia on kirjaimellisesti myös Naton.

3. Naton yhtenäisyys. Mitä yhtenäisempi ja päättäväisempi Nato on, sitä parempi Suomen turvallisuudelle. Poliittisia epävarmuuksia ja Unkarin kantaisia irtiottoja on pöydällä, mutta Puolustusliiton politiikan on pystyttävä nousemaan näiden yläpuolelle. Yhtenäisenä Naton sotilaallinen pelote on myös vahvempi, mikä edesauttaa Suomen turvallisuutta.

 

JarnoLimnell
Kokoomus Espoo

Jarno Limnell on kansanedustaja (Kok). Hän on myös dosenttina kolmessa yliopistossa, ja on Maailman talousfoorumin asiantuntijaverkoston jäsen. Hän on Espoon kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja puheenjohtajana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustossa, ja MTS:n puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori, VTM ja upseeri (majuri evp.).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu