Sanna Marin, olisiko jo johtopäätösten aika?

Mulla on ollut elämässäni sellainen periaate, että jos puheet ja teot ovat ristiriidassa, seuraa aina tekoja. Ne kertovat totuuden puheita paremmin. Tällöin samalla tulet asettaneeksi puheet oikeaan suhteeseen. Tällä periaatteella valikoin myös ehdokkaani vaaleissa. Haluan vaikuttaa omalta osaltani siihen, että edustajien teot olisivat linjassa puheiden kanssa.

Yleensä hotelliyöpymisiin sisältyy aamiainen. Jos työnantaja kustantaa yöpymisen jossakin, aamiainen tulee tästä johtuen yleensä mukaan samaan ”konkurssiin”. Samalla periaatteella olisin hammasta purren voinut hyväksyä Sanna Marinin 300 euron aamiaisedun ja ajatella, että kyseessä on pelkästään Valtioneuvoston kanslian virkamiesten mokasta, ja Sanna Marin ei ole kerennyt/tajunnut tutkia asian juridista puolta. Nyt summa kasvoi 550 euroa lisää kuukaudessa, jolloin voidaan perustellusti kysyä, mitä paljastuu vielä lisää? Tieto euromääristä oli aika pitkään julkisuudessa väärä, miksi ei ole avoimuuden nimissä kerrottu suuruusluokkaa jo heti alkuun?

Jos minun työnantajani tarjoaisi 850 eurolla kuussa ruokailuja verottomasti, kysyisin heti seuraavat kolme kysymystä:
a) Millä lakiperusteella olen oikeutettu saamaan näin ison edun?
b) Miten verottaja suhtautuu tähän? Minulle tämä on ihan peruskauraa. Joka vuosi joudun tavaamaan verottajan sivuja täyttäessäni veroilmoituksia. Eikö Sanna Marinkin ole joutunut?
c) Miltä etuus näyttää, jos se tulee kansalaisten tietoon?

Ohjeistuksen perusteella pääministerin asumisetuun on sisällytetty aamiainen ja kylmänä toimitetut ateriat. Nyt on vähän epäselvää, että mitä kaikkea on kuulunut kumpaankin erään? Olemme perheeni kanssa tilanneet korona-aikana muutamia kertoja ruokaa ravintoloista. Kaikki nämä tuodaan aina lämpiminä ovelle. Koska tuota ei ole voitu tehdä, aika isolta summalta kuulostaa 850 euroa kuussa esimerkiksi pelkkiin aamiaisiin. Onko tässä käynyt jopa niin, että maksimaalisesti on haluttu etua hyödyntää ja muutettu omia ruokailutottumuksiaan siihen suuntaan, että edun piiriin saadaan iso osa ruokailukuluista?

Miten Marinin puheet suhtautuvat tähän:

Suurituloiset eivät ota isompaa vastuuta,
päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua ja
verotietojen avoimuus on yksi yhteiskuntamme perusperiaatteista ja kivijaloista.

Näyttää siltä, että Sanna Marin liittyy samaan sarjaan Ville ”taksi” Niinistön kanssa. Niinistöhän ympäristöpuolueen puheenjohtajana ajeli taksilla –  saastutti luontoa – eduskunnan piikkiin enemmän kuin juuri kukaan muu. Sitähän luulisi, että jos on ympäristöpuolueen edustaja, vaatimattomuus kulutuksessa ja pieni hiilijalanjälki olisivat kunnia-asioita elämässä. Koska Matti Nykänen kuoli samoihin aikoihin uutisen tultua julki, Ville Niinistö pääsi kohusta vähällä ja tuli vielä valituksi myöhemmin EU-parlamenttiin. Tytti Yli-Viikari tuskin tarjoaa samanlaista suojaa Sanna Marinille ja lisäksi kunnallisvaalit ovat vaarallisen lähellä. Kuten Niinistönkin kohdalla, niin tässäkin voi kysyä, kuinka Sanna Marin kehtaa puhua suurituloisten vastuusta ja verotietojen avoimuudesta hyödyntämällä samalla veroasioiltaan kyseenalaisia etua maksimaalisesti? Ja vielä tietoja salaten. Jos kovasti peräänkuuluttaa suurituloisten vastuuta, eikös sitä pitäisi olla itse edellä esimerkkinä ja esimerkiksi tyytyä huomattavasti pienempiin etuuksiin, kuin mitä laki mahdollistaa?

Sanna Marin, olisiko johtopäätösten aika? Itselleni näin perusporvarina käy kummatkin vaihtoehdot: vastuullisena ihmisenä eroat heti, tai odotellaan kunnallisvaalien yli. Minun käsittääkseni demareiden kunnallisvaalitaktiikkana Sanna Marin häikäisevänä poliitikkona kiertää myös muuallakin kuin Tampereella. Ja toisaalta taas demarien kannatus on ollut pitkälti puheenjohtajansa ansiota. Mä en tiedä, miten vaalikiertueet nyt kannattaisi vetää? Halutaanko demarien teltoilla puhua Sanna Marinin ruokaeduista vai jostakin muustakin? Jos odotellaan kunnallisvaalien yli, mun veikkaus on, että tuloslistalla sijat 1 ja 2 ovat jo menneet. Kaula keskustaan ja vihreisiin on sen verta iso, että luultavasti kunnallisvaalien tulos on sijanumero 3. Tulospaikka 3 mahdollisesti 13-16% kannatuksella on niin huono, että demarien on luultavasti pakko tehdä johtopäätöksiä melko pian vaalien jälkeen. Vai mitä luulette, kannattaako demarien mennä Marinin johdolla eduskuntavaaleihin asti?

+5
JarnoRuokokoski
Sitoutumaton Helsinki

Työskentelen eläkealalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu