Etelä – Savon energian myynti etenee.

28.6.2023

Mikkelin kaupunginvaltuusto päätti 20.3 kokouksessa äänin 43 – 6 muun muassa seuraavaa ”Mikkelin kaupungin kumulatiiviset alijäämät katetaan myymällä Etelä-Savon Energia Oy:sta 49 prosentin vähemmistöosuus vuoden 2023 loppuun mennessä / valtuuttaa kaupunginhallituksen keskeyttämään myyntiprosessin, mikäli osakekaupan valmistelu ja sen edistäminen ei ole enää kaupungin edun mukaista”.

Myyntiprosessin julkista keskustelua rajoittaa vaitiolovelvollisuus, kaupunginhallituksen jäsenet ovat lausuneet julkisesti muun muassa seuraavaa ”Joukossa on mukana sekä kotimaisia että ulkomaisia ostajia sekä energia-alalta että sen ulkopuolelta / Ainut huoli on ollut se, että saadaanko me yhtiöstä riittävä kauppahinta ja kaikkia tyydyttävä lopputulos / Kaupat tehdään alkusyksystä”.

Etelä-Savon energian vähemmistöosuuden myyntiä valmistellaan kiireellä eikä kaupanteko ole niin yksinkertaista kuin voisi olettaa.

Jätin kaupunginhallituksen 19.6 kokouksessa seuraavan esityksen ”Mikkelin kaupunginvaltuuston 12.6 energiaomistusjärjestelyiden infotilaisuuden jälkeen, on tullut merkittäviä energiaomistusjärjestelyihin liittyviä lisätietoja. Kaupunginvaltuuston tulee päättää, jatketaanko tämän hetkisillä tiedoilla Etelä – Savon Energian omistusjärjestelyjä”.

Koska kaupunginvaltuustolle luvattiin pitää ylimääräinen energiaomaisuusjärjestelyjen info 26.6, niin vedin esitykseni pois. Kyseisessä valtuustoinfossa ei kuitenkaan selvitetty valtuuston tahtotilaa tai päätetty mitään eikä kerrottu kaupunginhallituksen 19.6 Due Diligence -vaiheeseen valitsemaa ostajaehdokasta.

Myyntihinnan-, osakassopimuksen- ja strategisen kumppanuuden pitää olla Mikkelin kaupungin kannalta riittävät, jotta Etelä – Savon Energian 49 prosentin vähemmistöosuuden myynti täyttää kaupunginvaltuuston asettamat ehdot. Aika muille vaihtoehdoille käy vähiin.

Jarno Strengell

Kaupunginvaltuutettu

Kaupunginhallituksen jäsen

Mikkeli

 

jarnostrengell
Sosialidemokraatit Mikkeli

JHl- pääluottamusmies, kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Mikkelin vuoden urheilija, maailmanmestari, mielipidevaikuttaja ja isä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu