Mikkelin kaupunginjohtajan valinta.

Hallintotieteen tohtori Timo Halonen on ollut Mikkelin kaupunginjohtajana vuodesta 2015 alkaen ja pärjännyt tehtävässään kohtalaisen hyvin. Kaupunginhallituksen vuosittain tekemä kaupunginjohtajan työnarviointi meni 2022 normaalia huonommin.

Timo Halonen koki huonontuneen tuloksen johtuvan osittain Otavan Opistosta, uudesta vedenpuhdistamosta ja yliopiston professorista käydyistä julkisista keskustelusta sekä Mikkelin kaupungin heikosta taloustilanteesta, joihin hän ei ole itse voinut kaikkiin suoraan vaikuttaa. Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden vuosikustannukset ovat nousseet neljässä vuodessa noin 55 miljoonaa euroa, Halosen säästöesitysten johdosta vuoden 2021 tilinpäätös oli käyttötalouden osalta vain 3,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Edellä mainitun johdosta alkoi kaupunginjohtajan irtisanoutumisprosessi, jota Timo Halonen kommentoi seuraavasti ”kun joukkue ei menesty, valmentaja vaihtuu”.

Johtajasopimuksen mukaisesti Halonen olisi voinut erota ja saada vuoden palkan kotiin ilman työvelvoitetta. Halonen kuitenkin suostui sopimukseen, jossa hän jatkaa kaupunginjohtajana vuoden 2022 loppuun ja toimii 2023 kaupungin erityistehtävässä kehittäen muun muassa kaupungin yliopisto- ja korkeakoulujen elinvoimatyötä sekä tarvittaessa tukee uutta kaupunginjohtajaa työssään.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen on kertonut, että Mikkeli etsii kaupunginjohtajaksi muutosjohtajaa, ongelmanratkaisijaa, visionääriä ja kehittäjää.

Kaupunginjohtajan hakuprosessi on aikataulussa, tehtävään on hakenut noin 20 henkilöä. Kaupunginhallituksen 5.9 esityslistalla jatkoon esitetään kunnanjohtaja Mervi Simoskaa, kaupunginjohtaja Janne Kinnusta ja FCG johtavaa asiantuntijaa Timo Nousiaista.

Kaupunginvaltuusto saa 14.9 arviointitulokset ja haastattelee hakijat, jos sopiva kaupunginjohtaja löytyy, tulee hänet valita. Timo Halonen 62- vuotta voisi jäädä viralliselle eläkkeelle 2024 eli sama hakuprosessi pitäisi aloittaa vuoden päästä uudelleen.

Jarno Strengell

Kaupunginvaltuutettu SDP

Kaupunginhallituksen jäsen

Mikkeli

0
jarnostrengell
Sosialidemokraatit Mikkeli

JHl- pääluottamusmies, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Mikkelin vuoden urheilija, maailmanmestari, mielipidevaikuttaja ja isä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu