Rasismikortti

Disney+ -palvelussa on varoitusteksti, joka tuntuu säännöllisesti herättävän huomiota.
Disney+ varoitusteksti:Ohjelmassa kuvataan negatiivisesti ja/tai kohdellaan kaltoin kansoja tai kulttuureita. Nämä stereotypiat olivat väärin silloin ja ovat väärin myös nykyään. Sisältö on säilytetty ennallaan muistuttamaan siitä, kuinka vahingollista syrjintä on ja kuinka välttämätöntä on, että luomme yhdessä tasa-arvoisen tulevaisuuden. Disney on sitoutunut luomaan innostavia ja kannustavia tarinoita, jotka heijastavat ihmiskunnan monimuotoisuutta ympäri maailman. Lisätietoja tarinoiden vaikutuksesta yhteiskuntaan löydät osoitteesta www.disney.com/StoriesMatter

Itse näin kyseisen tekstin katsoeassani sarjaa ”Pelastuspartio Tiku & Taku”. Se tiivistää rasismin niin hyvin, että olen miettinyt rasismikortin kirjoittamista sen pohjalta.

Mielipiteesi perustuu kansojen ja kulttuurien negatiiviseen kuvaukseen ja/tai kaltoinkohteluun. Nämä stereotypiat ovat väärin.

Amerikkalaisista Minstrel show -esityksistä on peräisin ajatus afroamerikkalaisista laiskoina ja huijareina. Ronald Reagan käytti tätä hyväkseen ”welfare queen” -tarinoissaan ja se elää edelleen huolessa ulkomailta ”suomalaisten hyvinvointipalvelujen” perässä tulevista maahanmuuttajista.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu