Suomi tekee taloudellisen itsemurhan

Suomi on pieni maa, eikä se pysty yksin pelastamaan maailman hädässä olevia ihmisiä. Suomella on niin paljon velkaa, että seuraavat sukupolvet joutuvat maksamaan raskaasti ja pitkään. Kaikenlaisten lisävelkojen ottaminen pitää välttää. Nykyhallitus tekee päin vastoin, ongelmien ratkaisemiksi otetaan lisää velkaa, eikä mietitä yhtään että onko velkojen takaisin maksaminen realistista. Järki käteen Suomen eturivin poliitikot.

Suomen valtion velka oli 14.2.2020 päivänä 106 656490 000 euroa. Velkapotin kasvusta huolimatta lainoista maksettavien korkojen kokonaismäärä laskee. Valtionkonttorin toimialajohtaja Teppo Koiviston mukaan korko oli ennätyksellisen alhainen syksyllä 2019  -0,734 prosenttia. Miinusprosenttinen korko ei tarkoita etteikö Suomen valtio maksaisi lainkaan korkoa. Suomen lainoista maksamat korot ovat tänä vuonna 1,18 miljardia euroa. Ensi vuonna korkokulujen odotetaan laskevan 0,97 miljardiin.


Suomen hyvinvointipalvelut eivät synny tyhjästä eikä ilmaiseksi, se rahoitetaan lainalla.  Hallitus ottaa velkaa pitääkseen kansalaiset tyytyväisinä, tai ainakin omat kannattajansa. On vastuutonta tehdä puoluepolitiikkaa ja henkilökohtaista vaalikampanjaa koko kansan ja monen seuraavan sukupolven kustannuksella. Valtion velat on pantattu seuraaville sukupolville, koska he eivät vielä ole olemassa eivätkä voi äänestää, eivätkä myöskään vastustaa. 

Ylivelkaantunut valtio menettää vähitellen itsenäisyytensä, kun rahanlainaaja saa väistämättä vaikutusvaltaa Suomen politiikkaan. Lainanotto on itsemääräämisoikeuden siirtämistä ulkopuolisille lainaajille. Herää kysymys, mitä voisimme tehdä, jotta hyvinvointivaltion järjestelmä säilyisi – jotta kenenkään ei tarvitsisi kärsiä palvelujen leikkauksista, ennen kaikkea ei koroteta veroja (progressiivinen verotus karkottaa rikkaat pois Suomesta, jolloin Suomi menettää verotuloja). Tämä on erittäin hankala yhtälö, sillä palvelut tarvitsee rahaa. Mistä rahat? Lainaa ei voida loputtomasti ottaa, mutta palvelut on säilytettävä?!

ps. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Jenni Chen-Ye

Vantaan kaupunginvaltuutettu 14.2.2020

jennichen1415

YRITTÄJÄ – KANSAINVÄLISESTÄ PERHEESTÄ – ÄITI Olen kahden lapsen äiti, yrittäjä, toisen sukupolven maahanmuuttaja, yrittäjä ja Vantaan kaupunginvaltuutettu. Synnyin Kiinassa vuonna 1989, ja muutin vanhempieni kanssa Suomeen 1994. Asun perheeni kanssa Vantaalla, viihtyisässä Kivistössä. Lisää <a href="http://www.jennichen.fi" title="www.jennichen.fi">www.jennichen.fi</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu