Keskustelu EU-velasta käy kuumana – Puheenvuorolainen, nyt voit kysyä talouskurista ja elpymisrahoista

Millaista talouskuria tulevaisuudessa tarvitaan ja mikä on EU:n talouspolitiikan suunta? Entä miten EU:n elpymisrahat käytetään ja miten tasa-arvoa edistetään EU:ssa? Näihin kysymyksiin pureutuu seuraava Euroopan suunta -keskustelu, johon voit lähettää kysymyksiä kommentteina tähän blogikirjoitukseen.

Euroopan suunta -keskustelun aihe on nyt erittäin ajankohtainen: Tällä viikolla kävi ilmi, että Suomen hallituksessa on tulkintaero koskien EU:n velkakurikysymystä. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) asemoi Suomen ”nuukien maiden” kirjeeseen, kun taas sdp:n mielestä eduskunnan elvytyspakettilinjaukset ja hallituksen EU-selonteko eivät automaattisesti tarkoita sitä, että Suomen kanta EU:n velka- ja alijäämäsääntöihin olisi vanhoissa tiukan talouskurin säännöissä pitäytyminen.

Näkemysero vallitsee myös laajemmin EU:ssa, sillä Italia ja Ranska puhuvat yhteisvelasta, toisin kuin nuukat maat.

Minkä suunnan EU siis ottaa lähitulevaisuudessa talouspolitiikassaan? Muun muassa tähän kysymykseen pureudutaan seuraavassa Euroopan suunta -sarjan keskustelussa, jonka voi katsoa Uudessa Suomessa torstaina 23.9.2021 kello 15.

Mukana keskustelussa ovat tällä kertaa Helsingin kaupunginvaltuuston ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra (vihr), europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) ja SAK:n ekonomisti Anni Marttinen.

Keskustelussa käydään läpi myös sitä, miten EU:n elpymisvälineen rahat tullaan tosiasiassa käyttämään ja valvotaanko tuloksia. Elpymisvälineen yhtenä painopisteenä on tasa-arvo. Miten tasa-arvonäkökulma Suomessa otetaan huomioon ja mitä kaikkea se pitää sisällään? Myös tämä on keskustelussa esillä.

 

Puheenvuorolaiset voivat tuttuun tapaan lähettää kysymyksiä keskusteluun. Kirjoita kysymyksesi tämän blogikirjoituksen kommenttikenttään viimeistään 22.9. kello 12.00.

Euroopan suunta -keskustelut vetävä Eurooppalainen Suomi poimii keskusteluihin myös Uuden Suomen lukijoiden ja Puheenvuoron bloggaajien kysymyksiä.

Luettavaa aiheesta:

Nyt tuli Mario Draghin vastaus Annika Saarikolle, Suomelle ja muille ”nuukille” – ”Saksalla ja Italialla on sama tavoite: Euroopan yhdentymisen saattaminen päätökseen”

Nyt se sanottiin ääneen: EU laski liikkeelle yhteisiä velkakirjoja – ”EU-bondit jatkavat elvytyslainojen menestystarinaa”

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu