Kiinan ja Intian rooliin havahduttiin lääketeollisuudessa – Puheenvuorolainen, nyt voit kysyä terveysunionista!

Koronapandemia on paljastanut lääkealan riippuvuuden Kiinasta.

Suurin osa maailman lääkkeistä valmistetaan Kiinassa ja Intiassa. Nyt europarlamentaarikot haluavat lisätä lääketuotantoa Euroopassa. Onpa Suomessakin ollut puhetta kansallisesta rokotetuotannosta. Mutta mitä tämä käytännössä vaatisi?

EU-komissio on polkaissut käyntiin terveysunionin perustamisen. Kyse on murroksesta, sillä perinteisesti terveydenhuolto on kuulunut EU:ssa jäsenmaiden omaan toimivaltaan.

Suomessa hallitus on nähnyt EU:n yhteiset koronarokotehankinnat vahvuutena. Suomi olisi voinut jäädä jalkoihin, jos kukin jäsenmaa olisi kilpaillut rokotteista, on eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd) sanonut.

Mutta mitä terveysunioni käytännössä tarkoittaa? Tähän teemaan pureutuu tällä kertaa Eurooppalaisen Suomen järjestämä Euroopan Suunta -keskustelu, jonka Uusi Suomi näyttää verkkosivuillaan torstaina 2.12.2021 kello 15.00.

Aiheesta keskustelemassa ja kansalaisten kysymyksiin vastaamassa ovat europarlamentaarikot Miapetra Kumpula-Natri (sd) ja Ville Niinistö (vihr) sekä pääsihteeri Sakari Karjalainen Suomen Syöpäyhdistyksestä.

Puheenvuorolaiset voivat jälleen ehdottaa kysymyksiä keskusteluun! Kirjoita kysymyksesi tämän blogin kommentiksi viimeistään 1.12.2021 kello 16.00.

Keskustelu on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia käsittelevää valtakunnallista Euroopan Suunta -kampanjaa. Uusi Suomi näyttää Euroopan Suunta -keskustelut verkkosivuillaan. Terveysunionikeskustelussa kumppanina on sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestö SOSTE.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu