Ei rakkaudesta lajiin vaan huomion takii

Minulla on myös unelma. Helsinki ilman vastakkainasettelua. Politiikka on siitä hieno harrastus ja työ, että siinä voi oikeasti muuttaa maailmaa tai vähintään omia asuinseutujaan paremmaksi. Raadollinen totuus on, että oikea vaikuttaminen vaatii kuitenkin valtaa ja tätä valtaa saa demokratiassa vaaleja voittamalla. Politiikan tekotavan saa silti itse valita. 

Voi päättää yrittää rauhallisella sisältöön pohjautuvalla ja älyllisellä otteella vakuuttaa muut siitä, että on oikeassa. Toisaalta voi myös vedota vastakkainasetteluun, lietsoa pelkoa ja hakea huomiota kuinka provokatiivisin keinoin tahansa. Lopulta kun saa täysin oikeutettua kritiikkiä, on hyvä strategia uhriutua oikein kunnolla ja etsiä syypäitä, monesti myös omien puolueen jäsenien joukosta.

Ensimmäinen tie on hidas, raskas ja työläs, eikä se tuo pikavoittoja. Jälkimmäinen taas tarjoaa nopeaa näkyvyyttä erityisesti aikana, jolloin sosiaalisen median näkyvyydestä kilpaillaan verisesti lähestyvien kuntavaalien vuoksi. Jälkimmäinen on kuitenkin länsimaisen demokratian hidasta kaivon myrkyttämistä. Kun keskustelu menee sirkukseksi, johon mahtuu vain yksisilmäinen identiteettipoliitiinen jänkkääminen, menettää politiikka uskottavuutensa, eikä siltoja pystytä rakentamaan ihmisten elinolosuhteiden parantamiseksi.

Itse olen saanut kokea politiikassa kuinka paljon hyvää voi tehdä yhteistyöllä poikkipoliittisesti ja eri aatesuuntien kanssa. Maltillisena sinivihreänä oikeistoliberaalina olen oppinut arvostamaan syvästi niin hyvin oikeistolaisia kuin vasemmistolaisia poliitikoita ja heidän työtä. Lähtökohtaisesti kukaan ei ole mukana politiikassa pahentamassa ihmisten elämää.

Toivoisin kovasti, että kaikenlainen “öyhöttäminen” voitaisiin jättää politiikassa vähemmälle. Politiikka ei ole tarkoitettu viihteeksi, jossa etsitään niitä hetkiä, jolloin joku “servaa liberaalit” tai “jauhottaa vassarit”, vaan eri vaihtoehtojen punninnan alttariksi, jossa kansa päättää suunnan vaaleissa ja poliitikot pyrkivät toteuttamaan tämän.

Pyrin itse kaikessa politiikanteossani olemaan loukkaamatta muita, provosoimatta turhaan ja puhumaan asiat edellä. Tiedän, että niin tekee moni muukin. Toivoisin, että kaikki voisimme sitoutua samaan. Tehdään vaalit ilman vastakkainasettelua ja pidetään huolta demokratiasta!

 

Jeremias Nurmela

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingissä ja Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

Lisää ajatuksiani:

jeremiasnurmela.fi

Jeremias Nurmela
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinkiläinen kuntavaaliehdokas kokoomuksesta. Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja. Seinäkiipeilyä harrastava oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu