Helsinki tarvitsee kävelykeskustan, johon pääsee autolla

Helsingin keskustan liikkeet näivettyvät. Liikkeet siirtyvät kehien varrelle, jonne autolla pääsy on helpompaa. Toiset sanovat sen johtuvan autoilun hankaluudesta. Toiset taas sanovat kyseessä olevan normaali markkinatalouden toiminta, jossa jotkut liikkeet muuttavat pois ja uusia tulee tilalle. Koko kamppailu keskustasta autoilun ja kevyen- sekä julkisen liikenteen välillä on kuitenkin selvitettävissä ratkaisulla, joka ei ole keneltäkään pois.

Keskustatunneli olisi ratkaisu tähän ja moneen muuhun Helsingin liikkumisen ongelmaan. Tulevaisuudessa muuttoliike tulee joka tapauksessa kasvattamaan kaupunkia, eikä yksityisautoilun tarve ole katoamassa mihinkään. Liikennejärjestelmää tulee kehittää julkisen liikenteen ja pyöräilyn kannalta toimivammaksi, mutta autoilua ei silti voida kokonaan unohtaa keskusta-alueellakaan. Helsingin keskustan kaupunkitilan ei tarvitse olla kamppailua autoilun ja kevyen liikenteen välillä, jos autot siirretään maan alle.

Autoliikenteen siirtyessä maan alle laajempi kävelykeskusta muuttuu realistiseksi vaihtoehdoksi. Autojen mukana maan alle siirtyisi niin ilmansaasteet kuin liikenteen melukin. Keskustatunnelin suuri hintakaan ei ole ongelma, sillä kustannukset voitaisiin kattaa tunnelin käytöstä kerättävällä maksulla, joita saataisiin erityisesti läpimenoliikenteestä. 

Tarvitsemme kaupunginhallituksen pöydälle uuden esityksen keskustatunnelista. Esityksen, jossa keskustan kevyen liikenteen mahdollisuuksia parannetaan  ja julkinen liikenne toimii sujuvasti, mutta saavutettavuus autolla säilyy. Keskustatunneli on rohkea investointi tulevaisuuteen, jota Helsinki tarvitsee ollakseen maailman toimivin kaupunki.

Jeremias Nurmela

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingissä numerolla 318 ja Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

Lisää ajatuksiani:

jeremiasnurmela.fi

0
Jeremias Nurmela
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinkiläinen kuntavaaliehdokas kokoomuksesta.
Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja.
Seinäkiipeilyä harrastava oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu