Suomalaisen hyvinvointivaltion loppusoinnut ovat käsillä, jos mitään ei tehdä

Valtionvarainministeriö totesi jälleen sen, jonka moni julkisen talouden tilaa seuraava tietää: Hyvinvointivaltion rahoitus on uhattuna. Itseäni kokoomuksen jäsenenä ihmetyttää se, että kun Kokoomus esittää ratkaisuja Suomen talouden tasapainottamiseksi, niitä kutsutaan todella usein kylmiksi ja köyhiä kurittaviksi. Mielestäni aidosti kylmää ja kurjaa on se, että ilman uudistuksia hyvinvointivaltiomme romahtaa. Syytökset ilman omia ratkaisuja ovat viulun soittamista Titanicin kannella laivan upotessa.

On mahdollista käydä keskustelua siitä, ovatko Kokoomuksen ehdotukset parhaita mahdollisia ja varmasti jotain hiottavaa löytyy. Kun muilta puolueilta ei tunnu kuuluvan uudistusehdotuksia Suomen kestävyysvajeen ratkaisemiseksi, ne ovat fantasiamaailmasta tai niillä ei oikeasti ole vaikutusta isoon kuvaan, niin on hieman hankalaa ymmärtää syytökset kylmyydestä. Itsensä muka takaisin maksavat menolisäykset, dieselveron kymmenkertaistaminen tai taikaseinä, jonka lähteenä on maahanmuutto tai epämääräinen harmaa talous eivät ole oikeasti ratkaisuja.

Me tiedämme kaikki ratkaisun valtion talouden ongelmiin: tarvitsemme lisää ihmisiä töihin. Tämä ei vaadi mahdottomia, mutta kunnianhimoa ja uskallusta kyllä. Otetaan mallia vaikka Ruotsista ja Saksasta, joissa onnistuneet työmarkkinauudistukset synnyttivät kansalaisille kasvanutta hyvinvointia, eikä pelot epämääräisestä riistokapitalismista toteutuneet.

Kokoomus on esittänyt 100 000 työpaikan lisäämisen ohjelman, jonka keinoina ovat esimerkiksi paikallinen sopiminen, työperäisen maahanmuuton lisääminen, kunnianhimoinen perhevapaauudistus sekä ansiosidonnaisen porrastaminen.

Politiikkaa ei voi tehdä niin, että ainoastaan valittaa tarjoamatta omia ratkaisuja. Itse ainakin olen valmis kuulemaan parempia ehdotuksia, kunhan ne edistävät hyvinvointivaltiomme pysymistä pystyssä lapsillemme ja lapsenlapsillemme.

Haasta siis alla ja kerro mitä sinusta pitäisi tehdä!

Jeremias Nurmela

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingistä ja Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja

jeremias.nurmela@kokoomusopiskelijat.fi

Jeremias Nurmela
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinkiläinen kuntavaaliehdokas kokoomuksesta. Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja. Seinäkiipeilyä harrastava oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu