Miljonääriverosta

Mitä vasemmistoliitolta tuli taannoin positiivinen avaus uuden miljonääriveron luonnista, puollan täysin sitä ja hienoa, että tämä tuotiin esille pohjaten jaa-ääneni seuraavanlaisesti.

Mitä Suomessa on se merkittävin varallisuus, jota markkinoilla Suomessa on, hyvin pienen prosenttiyksikön luokkaa, miten se on tietyille suvuille ja perheille kasaantunut sukupolvien ajan ja niissäkin on sitten taustalla jotain teollisuuspamppu tai pirtutrokareita yms. vähemmän moraalista ja etiikkaa omaavaa toimintaa jossain kohtaa ollut aiempien sukupolvien toimissa.

Olisi oikeudenmukaista ja inhimillistä, että se joukko väestömme alkioista, ja toimijoista, joilla sitä varallisuutta on, että he myös maksaisivat reilusti valtiolle veroa omaisuudestaan.

On totta, että se varakkain porukka Suomessa on samalla se sama joukko, joka välttyy tai suhteutettuna siihen massaan, joka maksaa tavallisista kansalaisista veroa, esimerkiksi nyt työikäiset, jotka käyvät töissä, joka lienee se suurin verokertymäpotti valtion kassaan kuitenkin, niin suhteutettuna varakkain pää siellä varallisuuden haltijoina, maksavat hyinkin epätasa-arvoisuuden toteutumisen nimissä veroja Suomen valtiolle. Sehän pitäisi ollakin niin, että ne, joilla sitä omaisuutta on, niin he myös maksavat veroja.

Virallisesti on totta, että verojäjrestetly -on se termi, mitä monet ökyrikkaat Suomessa varakkaista ihmisistä ovat vieneet äärimmilleen, jotta saisivat maksimihyödyt taloudellisesti itselleen irti, eli selviäisivät mahdollisimman vähiltä verokustannuksilta. Ja se pitää saada Suomessa kuriin.

Puoltoääneni siis uuden miljonääriveron luonnille, ja sitten siinä luonnin yhteydessä pitäisi asettaa veroprosentti tuntuvaksi, joka liikauttaisi tasapaino-asetelmaa tasa-arvoisempaan suuntaan.

0
JereSumell
Vasemmistoliitto Turku

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä ja oikeassa reealimaailmassa pysyvistä väreistä ja palaavisra asiakkaista, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017.
Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu