Poiminta kotikaupunkini ulkopuolelta joskin liittyen kuntapoliitikan -aihekaegoriaan

Mitä luin tänään Ylen uutisista Sysmän kunnan sotkuisesta tilanteesta, nousi esiin muutamia sellaisia seikkoja, jotka voisin kirjoittaa sillä tavalla ihan virallisesti pitkästä aikaa blogiin.

No aloitan nyt ensinnäkin siitä, mitä Sysmän yhä virkaa tekevä kunnanjohtaja toteaa ”Viime kaudella ei ollut ongelmia, kun tämän aviomies oli valtuuston puheenjohajana.”

No, se nyt on selvä, jos on aviopariskunta, niin siinähän pystyy lopulta kotioloissa keskenään puhumaan aivan kaikenlaista sellaista täysin suoraa puhetta, ”perhesisäpiirissä”, joka sitten koskaan tule julkisuuteen välttämättä tarvitse tuoda. Sehän on selvää, että ettei yhteen hiileen asioita keskenään noin tiiviissä ja vastaavassa ympräistön vallitsevassa tilassa puhuen puhuu keskenään asioita, ja jos sitten toiselta osapuolelta kysellään jotain myöhemmin, niin melko selvää että eihän siinä tämän mielestä mitään ongelmia ilmennytkään.

Mitä nyt tulee itse siihen, mitä varmaan moni on miettinyt varmaan aiemminkin, ketä on ollut pidemmän aikaa seurannut sillä tavalla varmaan lähempääkin itse käytännön kenttätasolla kuntasektorin joltain paikalta asioita, mitä nyt Sysmän kuntalaiset oli viime vaaleissa antaneet ääni, ”Avoin Sysmä” -liike oli noussut valtuustopaikkojen osalta toiseksi eniten niitä.

No sitten tulee se ongelma tässä, on selvää jos ajatellaan että kunnanjohtaja, ja sitten jotain tiettyä sitoutuneesti poliittista aatetta edustava henkilö on tämän esimiehen aseman lisäksi saman kunnan tai kaupungin merkittävässä tehtävässä, sen lisäksi, että vaikka tuon artikkelin varassa nyt olen, mitä kokoomuksen voimasuhteet siellä Sysmässä laski viime kuntavaalien jälkeen, niin voisi kuvitella, että kuitenkin vääristää jokseenkin niitä ryhmien ja mitä ne puoleiden viralliset kannat ja sitä kautta sitten ne äänet menee niissä äänestettävissä asioissa, kun voisi kuvitella, että tuon kaltainen yhteenliittymä on olemassa siellä, niin voi olla, että siinä lopulta sitten melko helposti se etu kääntyy sitten vastoin niitä virallisia voimasuhteita, mitä siellä on kuntalaiset niitä ääniä antaneet puoluetasolla.

Olenko aivan hakoteillä, vai miten asian laita on? Olisi kiva kuulla tästä mielipiteitä kaikenlaisia, ja samalla saada laajennettua käsiystä, jos on olemassa vastaavia tapauksia joku ketä vanhempi, tai pidempään ajankohtaisesti asioita seurannut jollakulla on tiedossa, että olisi ollut joskus rajataan nyt 2000-luvun jälkeen vastaavia tapauksia siten vertailukohdaksi tästä.

JereSumell
Vasemmistoliitto Turku

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä ja oikeassa reealimaailmassa pysyvistä väreistä ja palaavisra asiakkaista, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017.
Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu