Punk bisneksessä sekä teknologiassa

Alkaa olemaan jo arkipäivää William Gibsonin 1980-luvulla sen aikaisessa Science-Fictonissa Cyber-Punk .kirjallisuudesssa esittämä suurteknologia – yhtiöiden valta-asema ja ihmisten arkipäiväinen kontrolli autoriteettien tasolla olla jo arkipäivää meidänkin arki-päiväisessä todellisuudessa.Mitä painetun tekstin ja suuren kotimaisen kirajsllisuuden ystävänä ”Neuromancer” -romaanissahan William Gibson loi kokonaan oma  gernern Science-Finction kirjallisuuden ala-lajina Luen Luen niitä yhä suurena sosialipornon ystävänä. Kirjoittaahan Gibson vielä tieokanta-termistäkin ”Databank”, joka on jo vanhentunut termi. Ostin kyseisen fyysisen ”Neuromancer” -romaanin Liverpoolissa 2000 -l0pulla, kun oli vähän paremmat varat ja mitä verkostoiduin ylä-asteella muiden musiikkiharrastjien kanssa ihan sosiaalisessa vuorovaikutus-ympäristössä, tein pidennetyn Beatles-aiheisen omatoimi – backpaer lomamatka -viikonloppulomamatkan Tampereelta Ryanairilla lähtien erään Daven kanssa Cavern-clubilla hengaten Beateles-cover-illassa suoraan lentoasemalta yöelämään lähteneenä: Nuoruuttaan ei voi ehkä elää takaisin, mutta kun voitan Lotossa, käytän kaiken rahan matkusteluun. Kevin Murphyn majatalossa pojan isä, illan istänä, totesi ”He’s coming back”, ja siinä oli oikeasa vaikka enää olekaan ehkä elossa kun on kuollut vanhuuteen. Todellakin palaan!

New Yorkin terroris-iskujen jälkeen syyskuun 11. päivän jälkeen Yhdysvallat on elkeästi investoinut rahaa myös teknolgoia-tiedustleuun sotilastiedustelussa, ja muistan itse, kuinka istuin noiden World Trade Center -iskujen jälkeen Suomen poliittisen historian kurssilla Liedon Lukiosa, ja kun saavuin lopulta kotiin, niin omakotitalo-alueellamme ollut sateliitilautanen lähetti klasiikoksi muodostuneita videoclippeiä ja ajan tasaista tietoa CNN -uutiskanavalta kanavan toimittajien ollessa paikan päältä New Yourkissa. Seurasin sitä loppuillan kuin silmä kovaa munaa, kun katson nykyään päivän uusia ilmaisvideoita ilmaisilta suoratoistopalveluista.

Olen elänyt monta Suomen historian käännekohtaa, ensimmäinen uutinen, joka lapsuudestani muistuu mieleeni Suomen keltaisen lehdistön uutisoinnin lööpeistä, on Berliinin Muurin murtuminen, kylmän sodan päättymisen symbolina pidetyn tapahtuman käännekohta. Ulkoministeri Paavo Väyrysen valtio-opin tohtor-iopinnäytetyön tarkistustilaisuus sai 1988 -paljon julkisuutta Åbo Akademissa, jossa Paavolla oli ikuinen Neuvostoliitto vielä.

Yksi opinnäytetyö kiinnostaisi vielä tehdä Tradenomi- ICT-palvelut ja liiketoimintaratkaisu -opintopolut jälkeen SAP -kursseineen ja läpi kolme vuotta opettajani toimineen opinnäytetyöohjaajani kahden aineen maisterin, vanhan koulukunnan kauppatieteiden maisterin, ja tietojenskäittelytieteen maisterin, joka raapi päätään kolmantena opiskeluvuotena, että vielä sen tohtorin tutkinnon voisi tehdä, niin mitä yksi opinnäytetyö kiinnostaisi vielä tehdä vähintään, mitä tekniikan maisterinopinnot on kseken itselläni Turun Yliopiostossa, niin maisterin paperit jos saisi ulos ennen elämän päättymistä, niissä ajattelin olla jättämättä kiveäkään kääntämättä.

Juice Leskinen lauloi, että ”Elämässä pitää olla runkkua”, ja minut luotiin opiskelemaan: Askeettisesta elämästäni muotoutuu ehkä jotain, minkä kanssa pystyn elämään loppuun asti, mitä opinnäytetyö-ohjaajani AMK:ssa ollen opettajani kaikkina kolmena vuotena, joka kuuntelee raskasta rokkia, ja harrastaa tiedon louhintaa R-kielellä ohjelmoiden, elän humaanin elämän.

Punk bisneksessä ja teknologiassa tarkoittaa samaa, kuin Pekka Saurin Yölinjalla -ohjelmaan soittanella Klunssilan ”Netätiippuri” -äänitteellä, ”Ei muuta kuin lisää paskaa housuun”. Eletään tänään tulevaisuutemme puolesta, ja katsotaan mihin se johtaa! Mutta täytyy muistaa, älkää jättäkö kiveäkään kääntämättä!

JereSumell
Vasemmistoliitto Turku

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä ja oikeassa reealimaailmassa pysyvistä väreistä ja palaavisra asiakkaista, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017. Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu