Tina Turner – R.I.P

Elvis oli King of Rock’n Roll, kuningas, Tina Turner oli ehdottomasti naissukupuolen vastine Elvikselle, Queen of Rock’n Roll. Moneen tapaan poikkeuksellinen esiintyjä, energinen lavaesiintyjä ja eli 83 vuotta pitkän elämän.

Rolling Stone -verkkojulkaisun etusivun pääkirjoitus tuoreeltaan oli melko pitkä ja kattava, lisäksi ilta kului, mitä tuoreeltaan seurasin Fox Newsin ja Sky Newsin livestreamia Youtubesta ”Breaking News” -lähetystä.

Fox News lähetti tuoreeltaan Valkoisesta talosta kommentit, mitä median edustaja kysymysvuorollaan totesi, että sai juuri tiedon, että Tina Turner on kuollut, tieto saavutti valkoisen talon median edessä tummaihoisen naisen kysymyksiin tiedotustilaisuudessa vastaavan ihmisen ensimmäisen kerran tottakai siinä tilanteessa, antoi tuoreeltaan osanotto-sanat legendalle, ja kertoi myos itse olevan suuri TIna – fani.
Tina Turnerhan noteraattiin George W. Bushin -aikakaudella Kennedy Honor Center -tasolla palkittiin, ja eli poikkeuksellisen merkittävän elämän varattomana maailmalle kirkkokuoroharrastuksella aloittaneena maaviljelijä-eroperheestä maailmalle lähteneenä monella tapaa uraa uurtava energinen lavaesiintyjä.

Mick Jaggerin kanssa aikanaan yhdessä esiintyminen Rolling Stonesin kanssa oli ja ehkä jokseenkin merkittävä virstanpylväs artisti-imagon suhteen ja uraa uurtava tummaihoisena ja erityisemmin naissukupuolen edustajana mustasta juurimusiikista ammentavan Rock’n Roll -musiikkigenren esiintyjänä maailmanlaajuisena Rock-ikonina.

Oli itsellänikin eilen ja viime yonä pitkään jokseenkin outo ja tyhjän tuntuinen olo, kun miettisin että Tina menehtyi eilen ja kuolinuutinen levisi maailmalle nopeasti. Tänään aamulla parin viikon lämpimän aurinkoisen kesäsään jälkeen satoi vettä täällä Turussakin kotikaupungissani aika runsaasti nyt aamulla, vaikka en usko sillä olevan mitään yhteyttä suurimman naisartistin musiikin historian aikana poismenoon eilen.

Tina Turner on ikänsä puolesta ja siinä määrin merkittävin elossa ollut esiintyjä, mitä aloitti uransa 1950 – luvulla samalla vuosikymmenellä, mitä Rock’n Roll nuorisomusiikkina tuli markkinoille maailmalla, ja Ike Turnerin pyytäessä taustalaulajaksi 18-vuotiasta yleison edustajaa se on ja ehkä traagisimpia kokemuksia kokaainin yliannostukseen kuolleen 2007 kuolleen väkivaltaisen avioliittosuhteen kokeneen Tina Turnerin elämän kipeimpiä kohtia, josta nainen onkin julkisuudessa puhunut avoimesti jälkeenpäin toimien näin myos positiivisella tavalla roolimallina maailman erityisesti naisille globaalisti.

JereSumell
Vasemmistoliitto Turku

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä ja oikeassa reealimaailmassa pysyvistä väreistä ja palaavisra asiakkaista, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017.
Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu