Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin lupaama elvytysseteli hyvä idea!

Vappu 2020 jää ihmisten muistoihin perinteiden rikkoutumisen ja poikkeusolojen tähden, koska julkisia yli 10 hengen kokoontumisia ei sallittu, ja aika mallikkaasti Suomen kansa lainkuuliaisesti noudattaa valtion vallan rajoitussuosituksia sekä -ohjeistusta.

Puolueemme puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson esitti vappupuheessaan, joka oli seurattavissa verkon välityksellä suorana lähetyksenä, kansalaisille maksettavaa ”elvytysseteliä”, jonka arvo olisi 100 euroa, ja joka olisi käytettävissä kultturialan toimijoiden, ravintoloiden tai kivijalkaliikkeiden yrityksiin.

Tuo Li:n esittämä elvytysseteli on hyvä idea! Suomen väkiluku on 5,518 miljoonaa, eli 551,8 miljoonaa eurolla tukea kulttuurialan toimijoille, kivijalkaliikkeiden pitäjille, ja ravintoloitisjoille, tämä olisi hyvä suuntaus pelastaa työpaikkoja ja yrityksiä ajautumasta konkurssiin.

Parempi tukiesitys tämä on, mitä 100 000 euron Ely-keskusten ja Business Finlandin jakamat avokätiset tuet, joita saivat yrittäjät, jotka eivät välttämättä sitä tarvitse, kun siellä sai sellaisetkin yritykset Business Finlandilta tukea, joita ei ole edes merkitty kaupparekisteriin.

Jos Li:n esittämien elvytyssetelin piirissä olevien alojen toimijoiden jaloille pääsy rahotettaisiin kansalaisten kautta, eikä rahaa annettaisi suoraan yrittäjän taskuun, raha menisi varmasti yrittäjille, jotka ihmiset kokevat tärkeiksi elämässään. Kansan valta!

 

JereSumell

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä ja oikeassa reealimaailmassa pysyvistä väreistä ja palaavisra asiakkaista, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017. Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu