Vastoin vasemmistohallitusta työllisyyspolitiikasta IT-alan näkökulmasta (Empiirinen Kokemus kuntien työkokeilusta)

Suomen kansantalous ei nouse punavihreän 2021 hallituksen työllistämispolitiikaalla kokemana sen itse subjektiivisesti, eli puhuen totaalisen pienessä mikro-talous -perspektiivistä. Antakaa kun kerron mikä on:

Suomen kansantalouteen perustuu se, että yritys maksaa palkkaa työntekijälle työn tuottavuuden panoksen perusteella, jolloin pääoma eli myös kuluttajatason ostovoima lisääntyy, niin myös Bruttokansantuote nousee, eli valtion pääoma kokonaisvaltaisuudessaan nousee, niin tässä tullaan tähän valtion työllistämisen edistämishankeeseen: (Empiirinen kokemus)

Nykyinen istuva punavihreä hallitus, mitä itsekin pidän punavihreästä talousmakro-sosiologiasta, niin pisti liikenteeseen Kuntien työkokeilu -hankkeen, ja menemättä sen teknisiin ongelmiin sujuvuuden ottamisessa käytäntöön, mihin minullakin olisi voinut olla sanottavani empiirisestä näkökulmasta siihen jalkautuneena, niin käytännössä tämä systeemi ei toimi, kuten ei koko elinakanani ole toiminut tämä koko vapaa -markkinatalousjärjestelmäkään niin kauan kun olen elänyt: Yhä uutisoidaan aika ajoin, että ”Köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu”, mikä juontaa filosofisesti perusteensa 1800 -luvun Ranskaan ja  Karl Marxin yhteistyössä myös Friedrich Engelin ”Pääoma”, ja -yhteiskuntateoreemaan ”Omistava yhteiskuntaluokka rikastuu vähempiosaisten kustannuksella” teoriaan, niin ei mennä siihen sen enempää.

Elän preesensissä ja seuraan ajan politiikaa. Käänteisenä tuo, jos minulle maksetaan 0,40 euroa valtion rahoittamaa tukityöllistämisrahaa tunnista, niin siihen hintaan sano edes ”päivää”. Vähintään 50 euroa on konsulttina ehkä tulevana ”MBA” -tutkinnon omaavana ihmisenä että sanon päivää, voi olla ilmainen ongelmankartoitus, kuten Uotilla konsanaan, mutta se on persaukisille seuraavat ”100 euroa”, kun sanon näkemiin sen jälkeen. Tää nyt ei pidä ihan Vielä paikkansa, vaikka teen koko ajan lukuhommia hyvän koulutuksen kannalta, mikä kannattaa lopulta, mutta 0,40 senttiä valtio maksaa 6 tunnin päiväduunista kun vetää Price Gun Shoots for the Second Hand Items, niin ei se oikein stemmaa.

Stemmaus tohon liksaan olisi se, että valtiovalta saisi tämän työllisyyspolitiikan aidosti tuottavan työntekijöiden työpaikkojen luonnin osalta nousuun, tämä nykyinen budjettiriihi-malli, mikä on käytännössä, niin ei luo pysyviä työpaikkoja yksityselle sektorille ainakaan IT-alan -tietokoneohjelmille.

+1
JereSumell
Vasemmistoliitto Turku

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä ja oikeassa reealimaailmassa pysyvistä väreistä ja palaavisra asiakkaista, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017.
Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu