Satusetä Haaviston tuhannen ja yhden yön tarinat

Ulkoministeri Pekka Haavisto on kommentoinut perjantaina 29.5. Ilta-Sanomille, että Suomella ei ole keinoa palauttaa lapsia nopeasti al-Holin leiriltä, vaikka korona iskisi. Hän myös kertoi, että ulkoministeriön työntekijä jatkaa työtään Syyriassa.

Paljon asioita ehti tapahtua kahdessa päivässä, sillä sunnuntaina 31.5. Helsingin Sanomat uutisoi, että al-Holin leirin lapsia ja naisia on saapumassa sunnuntain aikana Suomeen. Lehden tietojen mukaan valtiolla ei olisi ollut asian kanssa mitään tekemistä, vaan tulijat olisivat päässeet omin avuin toiseen maahan, josta Suomi kuljettanut heidät eteenpäin. Haaviston todellisuudesta poikkeavat lausunnot kuitenkin saavat epäilemään, että onko ulkoministeriön työntekijä todella seissyt Syyriassa tumput suorana vai onko tällä kuitenkin ministeriön valtuuttamana näppinsä pelissä?

Koillis-Syyrian itsehallintoalueen ulkoasiainhallinnon johtaja Abdul Karim Omari kertoi, että naisia ja lapsia ei päästetä leiriltä eteenpäin, sillä alueella on suunnitteilla perustaa paikallinen oikeustuomioistuin, jotta rikoksiin syyllistyneiden tapaukset saataisiin käsiteltyä. Tämänkin varjolla tuntuu erikoiselta, että naiset olisivat itse päässeet livahtamaan vankileiriltä ulos aina Turkkiin saakka ilman ulkoministeriön apua.

HS:n mukaan turvallisuusviranomaiset haluavat jututtaa naisia, kun nämä saapuvat Suomeen. Naisia ei kuitenkaan voi vangita, ilman että heitä epäillään jostain konkreettisesta rikoksesta. On selvää, että oikeuden toteutumisen kannalta mahdollisten rikosten selvittäminen ja tuomitseminen olisi ollut huomattavasti helpompaa paikan päällä Syyriassa, eikä tuhansien kilometrien päässä Suomessa. Nyt on todella vaarana, että naiset pääsevät vakavista rikoksista kuin koira veräjästä.

Ulkoministerin toimet ovat hyvin kyseenalaisia. Kaikki al-Holiin liittyvät asiat on hoidettu salassa, hämärästi ja tarkoitus pyhittää keinot-ajatuksella. Haavisto ei ole kuitenkaan yksin hyväksymässä terroristien maahantuontia, vaan hallitus on ollut asiasta tietoinen. Tämä tarkoittaa, että hallituspuolueet SDP, keskusta, vasemmistoliitto ja RKP on antaneet siunauksensa Haaviston toimille – myös salailulle.

Ministeri Haavisto on puhunut palturia, juoninut, jopa asettanut suomalaisia alttiiksi terrorismille ja antaa nyt toimillaan viestin kaikille ääri-islamisteille, että ääri-ajattelu on hyväksyttävää. Missä menee raja, ja koska nämä tuhannen ja yhden yön sadut oikein riittävät?

 

jessicavahtera
Perussuomalaiset Turku

Kansallismielinen nuori, feminismin vastustaja, perussuomalainen aktiivi ja natiivi turkulainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu