Perussuomalaisten Eu-vaaliohjelma

Perussuomalaiset rp on viimein julkistanut tulevan kevään kohutuimman kirjallisen tuotoksen – puolueen e u r o v a a l  i o h j e l m  a s s a kiteytyy mainiolla tavalla suomalaiskansallisuuden side eurooppalaisuuteen sekä käsitys kestävän kehityksen ja yhteistyön vaalimisen tärkeydestä.

Vaaliohjelman kattavuus sekä seikkaperäiset ohjelman pääkohtien taustoitukset kielivät puolueen olevan sekä valmis että myös kypsä tuleviin haasteisiin.

Vaaliohjelman rungon muodostaa neljä selkeää periaatetta, joiden varaan yksityiskohtaisemmat ohjelman osat ovat palautettavissa.

1. EU:n liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava

2. tukipakettipolitiikka on lopetettava

3. talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen

4. EU:n demokraattisuutta on vahvistettava

Euroopan Unioni on pidettävä puhtaasti talousliittona, hallinnollinen itsemääräämisoikeus jokaisella jäsenvaltiolla.

Rahan kylvämisen tukipakettien muodossa sijasta talousvaikeuksiin joutuneita jäsenvaltioita on kannustettava yhteiskuntarakenteidensa järkeistämisiin, verotuksen kohdentamiseen oikeudenmukaisesti  ja vientisektorinsa kuntoon laittamiseen kilpailukykyisesti unohtamatta sijoittajavastuuta. On väärin, että suomalainen palkansaaja maksaa kahteen kertaan verotetulla palkallaan kreikkalaisten pankkiirien kårsimiä  sijoitustappioita.

Eurokriisin kumuloitumiseen ja lopulliseen eskaloitumiseen Suomen on valmistauduttava hyvissä ajoin, ainakin ”pelastusveneiden tekijöille” riittää siis töitä tässä siirtymävaiheessa oman keskuspankin ylläpitäjinä ja omaan valuuttajärjestelmään siirtymisen suunnittelijoina. PS tulee tekemään kaikkensa Euroopan unionin parlamentissa, jotta oman markan edut tulevat ilmeisiksi.

Eu ja sen liitännäistahot, kuten EC ja Efta, ovat pöhöttyneet megalomaanisiksi byrokratian pesäkkeiksi, kansallinen tahtotila ja kansalaisten ääni katoavat tällaisiin hallintohimmeleihin kuin tuhka Saharaan.  Perussuomalaiset vaativat  sekä sitovien tuottavuusohjelmien käyttöönottoa unionin kaikissa hallinnollisissa yksiköissä, sitovien kansanäänestysten tulosten kunnioittamista, vaikka ne olisivatkin EU-eliitille epämieluisia, sääntelyn purkamista enemmän suositustasoiseksi että myös Eu-päätöksenteon tiedottamisen puolueettomuutta.

 

Näiden pääperiaatteiden lisäksi Perussuomalaisten eurovaaliohjelmassa käsitellään detaljoidumpia aihealueita,  jotka ovat sekä jokaiselle jäsenmaalle yhteisiä  että kansallisia erityispiirteitä omaavina myös kansallisesti identifioitavia riippuen kansallisista laeista ja sen sellaisesta. Maaseutu- ja maatalouspolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, ETM-politiikka, rajavalvonta,  terveyspolitiikka, sosiaaliset ulottuvuudet ja harmaan talouden torjuntapolitiikka rakentuvat kunkin jäsenvaltion sisäisistä tarpeista ja intresseistä käsin, mikä puoltaa niihin liittyvän säätelyn vapautta keskushallinnosta mahdollisimman pitkälle.

Nuista yksityiskohtaisemmista, kansallisesti tärkeistä, aiheista voi esimerkin ottaa Eu:n harjottamasta maahanmuuttopolitiikasta ja Suomen erityistilanteesta tältä osin. Perussuomalaiset ovat erityisen tyytymättömiä paitsi maamme nykyiseen jäsentymättömään maahanmuuttopolitiikkaan, niin erityisesti julkisuudessa käytävään maahanmuuttokeskusteluun. Äärivasurit ja muut lumihiutaleita metsästävät mukasuvaitsevat rakentavat vastakkainasetteluita aggressiivisesti ja tahallaan sotkevat koko ajan julkista kansalaiskeskustelua puhumalla samaan aikaan  maallemme erittäin kalliiksi käyvästä humanitaarisesta maahanmuutosta ja huoltosuhdetta korjaavasta työperäisestä maahanmuutosta samanarvoisena ”voimavarana” ja ”kulttuuririkkautena”, vaikka johan sen järkikin sanoo, että *******i ei tule valkoiseksi edes pyykkiharjalla pesten. Asiat on käsiteltävä asioina, jokainen omassa lokerossaan.

 

Kaiken kaikkiaan voin todeta, että puolueemme vaaliohjelman selkeys ja ytimekkyys tulevat saamaan kansan taholta arvoisensa vastauksen ja PS voi odottaa euroedustajiensa määrän kasvavan kevään vaalien myötä jopa neljään tai viiteen. Mikä tarkoittaa uutta jytkyä 🙂

 

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin tekstin, niin paina allaolevia Facebookin tai Twitterin painikkeita.

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen. muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu