Autoteollisuuden suunnanmuutos murskaa perinteisen maskuliinisuuden

Autovalmistaja Volvon ilmoittautuminen ”autoilun suuren murroksen edelläkävijäksi” kiihdyttää käsittääkseni perinteisten sukupuoliroolien purkamista. Volvon lyhyen tähtäimen strategiana kun on luopuminen pelkillä fossiilisilla polttoaineilla toimivien autojen valmistuksesta ja tuotannon siirtäminen ekologisempien ja äänettömämpien sähköautojen kehittämiseen ja markkinointiin.

Muut autonvalmistajat toki seuraavat perässä tässä ajan hengessä- toivottavasti riittävän turvavälin päässä tietenkin –  ja näin ollen on odotettavissa, että jo tämän vuosikymmenen loppupuolella diesel- ja bensiinikäyttöiset autot ovat varsin harvinaisia näkyjä tieliikenteessämme. Päästörajoja vielä tiukentamalla ja polttoaineen hintaa korottamalla  loputkin romut saadaan sitten nopeasti parempaan kierrätyskäyttöön.

Näin siis kapitalistinen autoteollisuus muokkaa yhteiskunnassa vallitsevaa  sukupuolijärjestelmää viemällä miehisiltä miehiltä loputkin vapauden ja voiman tunnetta korostavat harrasteet – turboahtimen imuputken ujellus kolmosvaihteella kiihdytettäessä vauhti 140:een on  silloin enään kaukainen muistikuva ajalta, jolloin autot olivat öljyisiä ja miesten tehtävänä oli tuntea vaihdettavan moottoriöljyn oikea viskositeettiluokka.

 

0
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu