Entä jos Päivi onkin oikeassa?

Kristillisdemokraattisen puolueen kansanedustaja Päivi Räsänen on jälleen kerran saanut haluamaansa medianäkyvyyttä ehdottoman vakaumuksellisilla lausunnoillaan, joita arvoilmastonmuutoksen seurauksena  tutkitaan nyt epäiltyinä rikollisina tekoina.

Vielä vuonna 2004 Räsäsen yleisön saataville asettama pamfletti ”Mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi”  otettiin kansan parissa vastaan joltisenkin loogisia väittämiä sisältäneenä vastapuheena silloisille seksuaalivähemmistöjen oikeuksia tukeneille ryhmittymille.  Kirjoitusta ei siis vielä silloin pidetty itsessään loukkaavaksi tarkoitettuna, vaan ainoastaan tavanomaisena asiantuntijan perusteltuna mielipiteenä koskien ajankohtaista poliittista hanketta. Kirjoituksessaan Räsänen pohtii sinänsä tosiaan ainakin osin paikkansapitäviin tosiasioihihn perustuen parisuhteiden dynamiikkaa ja niiden niveltymistä terveen  yhteiskuntakehityksen puitteisiin yhteiskunnalliseen päätöksentekoon karaistuneen poliitikon roolissa. Lääkärin ominaisuudessa hän myös tuo kirjoituksessaan esille näkemyksiään homoseksuaalisuuden etiologiasta sekä selkeyttää vielä yksityishenkilönä oman uskonsa kautta luterilaisuuden ytimeen ulottuvaa seksuaalietiikkaa.

Räsäsen johdonmukaiset  argumentaatiopolut rakentuvat yhdensuuntaisiksi ja niin ollen ei olekaan yllätys, että Räsänen päätyy kaikilla kirjoituksen osa-alueilla homoekslusiivisuuteen:

– homoseksuaalisuuden normalisointi parisuhdemuotona rapauttaa hänen ,mukaansa yhteiskuntajärjestyksen, luo aiheetonta epävarmuutta  ihmisten ja erityisesti nuorten elämänhallintaan ja rikkoo  käsityksen miehen ja naisen luonnollisesta erilaisuudesta.

– lääketieteellinen tutkimustieto osoittaa Räsäsen mukaan homoseksuaalisuuden olevan lähinnä seksuaalisuuden kehityshäiriö –  vältettävä sairaudentila siis, josta parantuminen on  kuitenkin Räsäsen lääketieteellisen arvion mukaan onneksi mahdollista sielunhoidollisilla menetelmillä.

– teologiseksi näkökulmaksi Räsänen on pamfletissaan valinnut Sola sciptura-periaatteen jyrkimmän tulkintalinjan ehkä tarkoituksellisesti osoittaakseen Raamatun yksiselitteisesti tuomitsevan homoseksuaaliset teot Jumalan tahdon ja luonnonvastaisina.

 

Lähimenneisyyden tapahtumista voimme toisaalta päätellä, että Räsäsen 15 vuotta vanha vastakirjoitus ei ole saavuttanut siihen sisällytettyjä tavoitteita, vaan sekä yhteiskunnallinen normikehitys että yksilöiden arvokäsitykset ovat edelleen jatkaneet matkaansa liberaalimpiin suuntiin – pamfletin virikkeenä ollut samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröintimahdollisuus on jo  muuttunut tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi ja seksuaali-identiteettien yhdenvertaisuusvaatimusten rinnalle ovat nousseet kysymykset sukupuoli-identiteettien tasa-arvoisesta kohtelusta lain säätelemillä julkisilla elämänalueilla.

 

Niin. Laajasti väestöä koskevassa päätöksenteossa poliittisen  linjavalinnan tulisi  perustua saatavilla olevaan tietoon ja kokemukseen itse päätösten kohdentuessa mahdollisimman oikeudenmukaisina.  Ovatko siis vallitseva  poliittinen homo- ja transinklusiivinen lainsäädäntö sekä heteronormatiivisuutta purkavat julkisyhteisölliset käytänteet perustuneet saatavilla olevaan tietoon ja kohdentuvatko nämä poliittisen yleislinjauksen mukaiset päätökset ja käytänteet oikeudenmukaisesti?

Vai onko Päivi Räsänen sittenkin oikeassa esittäessään homoseksuaalisuuden normalisoinnin johtavan yhteiskunnan romahtamiseen Jumalan hylkäämien sieluttomien, murhanhimoisten, petollisten ja muutenkin rikkinäisten  ihmisolioiden alati vain yhtyessä häpeällisesti  toisiinsa ..,

 

 

jiihooantikainen

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen. muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu