Gommi ja Pommi ideologisina indoktraattoreina

Suosittua ”lapsia tulee suojella ideologiselta  tuputukselta” -meemiä  ja sen kiihdyttämää keskustelua  seuratessa tulee mieleen entiset ajat, jolloin ihmiset eivät vielä ymmärtäneet politikoida lapsille suunnatun kulttuurintarjonnan siivellä ratsastaen.

Esimerkiksi 90-luvulla suositttu parivaljakko Gommi ja Pommi saivat  rauhassa esittää lapsille eläinrakkautta huokuvia musiikkiesityksiään ilman, että  kukaan äärikonservatiivisinkaan oikeistokristitty olisi pahoittanut mieltään hahmojen ideologisuudesta tai musiikkikappaleiden selkeästä seksuaalisesta vihjailevuudesta. Jokainen lukutaitoinenhan  toki ymmärsi, mihin sellaiset lyriikat kuin ”Valtava jänis”, ”Häntä sisään” tai puhumattakaan ”suihkusta päin pläsiä”  viittaavat.

 

No, oikeasti Gommi ja Pommi ovat tietenkin sitä kuuluisaa jatkettuaa todellisuutta, sadunkerrontaa siis parhaimmillaan.

 

Nykyisessä identiteettipolitiikan kyllästämässä kulttuuri-ilmapiirissä mikä tahansa vähemmistöjen asemaa edistävä kulttuuri näyttää kelpaavan retoriseen  keppihevosteluun ja poliittisten irtopisteiden keräämiseen. Itse toki toivon, että tästä kohusta seuraisi drag-satutuokioiden yleistyminen paitsi kertaluonteisina ylsittäisissä kirjastoissa niin myös kunnallisveroilla kustannetusti toimivissa päivähoitopaikoissa osana varhaiskasvatussuunnitelman mukaista jatkuvaa kulttuuritarjontaa.

Muuten ei edistys kehity…

 

+3
jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu