Hallituksen antirasistinen kampanja
Rasismin vähättelystä tai peräti sen suosimisesta syytetty hallitus on käynnistämässä elokuun loppupuolella uuden aikaisempaa näkyvämmän antirasistisen kampanjan, jossa kaikki työpaikat, yhteisöt ja organisaatiot haastetaan monimuotoiseen rekrytointiin ja noudattamaan alueillaan ns. turvallisen tilan periaatteita.
”Kampanjaa valmistellut projektipäällikkö Katriina Nousiainen valtioneuvoston kansliasta kertoo, että sitoumusten on tarkoitus näkyä hyvin konkreettisesti työpaikkojen tai esimerkiksi urheiluseurojen arjessa.
– Haastamme organisaatiot konkreettisiin toimiin esimerkiksi henkilöstön monimuotoisuuden lisäämiseksi sekä syrjinnän ja rasismin tunnistamiseksi. Tähän kampanjaan voi liittyä oikeastaan miltä tahansa sektorilta oman organisaation yhdenvertaisuuden edistämiseksi, Nousiainen sanoo.”
Näin. Siis ainakin periaatteessa näin sillä sattuneesta syystä on samalla myös näin tavallisena suomalaisena kansalaisena kysyttävä kriittisesti (nokkelasti, näsäviisaasti), että nytkö DEI ja woke ovatkin yllättäen maamme kehityksen ja hyvinvointivaltion palveluiden turvaamisen kannalta keskeisimpiä menetelmiä?
Yleisen sosiaalisen median keskustelukulttuurin kyllästämä uutisen lukija voi tosin tästä uutisesta olla sitäkin mieltä, että tämä kyseinen kampanja on itseasiassa hallituksen yritys ostaa itselleen lisäaikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Toivoisin eduskunnan olevan harvoja paikkoja joihin vaaleilla valittavan edustajan ihonvärillä tai seksuaalisella suuntautumisella on merkitystä.
Ilmoita asiaton viesti
Käytännössä äänestäjät valitsevat melko omalaatuisilla kriteereillä ja yleensä valinta suosii valitsijalle omannäköistä ehdokasta.
Isommassa kuvassa esim. Yhdysvaltain presidenttivaalien eräänä mainontakeinona on ehdokkaan habitus ja sen edustavuus.
Ilmoita asiaton viesti
Voisivat ainakin pudottaa tuon ”antirasismi” -sanan pois. Minulle kävisi kyllä ”rasismin vastainen” (kevyt) kampanjointi, mutta antirasismi viittaa jo yhteen tiettyyn poliittisen aktivismin haaraan. Tai itse asiassa – korjaan itseäni heti. Linkatun Ylen artikkelin perusteella voi ehkä olettaakin, että tuo termi on jo pudotettu pois.
Myös ilmaus ”… konkreettisiin toimiin esimerkiksi henkilöstön monimuotoisuuden lisäämiseksi” tuntuu liialliselta. Tuo kuulostaa liikaa siltä, että haluttaisiin palkata rodullisin yms. perustein, ohittaen normaalit palkkauskriteerit.
Ilmoita asiaton viesti
Antirasismi tarkoittaa rasismin vastaista aktiivityötä.
Kuluneen vuoden aikana eräässä ministeriössä hallinnoitu antirasistinen kampanja tosiaan on kadonnut julkisuudesta, hallituksen oman viestinnän perusteella tuleva uusi kampanja on jatkoa jo loppuneella ”Olen antirasisti” -kampanjalle.
Kiva nähdä parin viikon päästä, minkälainen on kampanjan virallinen logo ja minkä värisen pinssin tai tarramerkin saavat kampanjan monimuotoisuuskoulutuksiin osallistuvat?
Ilmoita asiaton viesti
Rahan ja sen tuhlaaamisen perään kyseleville voi sanoa, että uutisartikkelin perusteella hallituksen puolesta kampanjaan on varattu 6 miljoonaa euroa.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus yrittää säästää kaikesta. Olisin säästänyt tuostakin. Kaikki tietävät jo, että kaikkien suomalaisten oletetaan vastustavan rasismia. Yksi hyvin muotoiltu lehdistötiedote / hallituksen kannanotto olisi ehkä riittänyt. En tiedä mitä ylimääräistä uskovat saavuttavansa jonkin kalliin projektin kautta.
P.S. Miljoonassa miljardin alku.
Ilmoita asiaton viesti
Laitan kommenttini tähän. Liittyy kuitenkin aiheeseen ja siihen, että maksaa.
Kun asiasta on kovin keskusteltu ja asia herättänyt mielenkiintoa on itselläni herännyt kiinnostus kuunnella ja/tai nähdä tällainen monimuotoisuuskoulutus. En tiedä mistä sellaisen löytäisin ilmaiseksi esim. joltain nettialustalta. Yrityksillehän näitä koulutuksia järjestää jotkin konsulttitoimistot, ajatushautomot. Ja ottavat niistä maksun. Tärkeästä asiasta huolimatta asetelma ei ole omiaan vähentämään niihin kohdistuvia epäilyjä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä Ylen koulutusmateriaalia on jo vuodettu julkisuuteen??.
Osallistuminen olisi mielenkiintoista. Oma suhtautumiseni olisi kuitenkin aika ennakkoluuloinen. En oikein keksi, mitä uutta hyvää voisin siellä oppia. Olisi todennäköisempää, että ihmettelisin huoneen takaosassa itsekseni ajan ja rahan tuhlausta, ja ehkä poliittista agitaatiotakin. Näen siis tuollaiset hankkeet enemmän poliittisina ja aatteellisina, kuin yleisinhimillisinä. Asia on kyllä muodollisesti hyvä, mutta pelkään, että tuo hyvä asia olisi saatu jotenkin pilattua.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaan että perussuomalaiset eivät ole hyväksyneet tuon sanan käyttöä, syystä että se on jokseenkin suora viittaus yhteen aktivistien kampanjaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kuulostaa mahdolliselta, kuitenkin tavoitteet ovat samat aikaisemmassa ja tulevassa kampanjoinnissa.
Ilmoita asiaton viesti
”Antirasismi tarkoittaa rasismin vastaista aktiivityötä.”
Mutta miksi siihen toisen puolen rasismiin ei kiinitetä mitään huomiota? Päin vastoin vain paapotaan ja ihastellaan. Vaikka nämä tietystä (uskonnollisesta) kulttuurista tulijat mm. rikostilastojen perusteella harjoittavat rasismia ylivoimaisesti eniten kaikista. Eikä vain meillä vaan kaikkialla. Myös omissa maissaan kun tämän tästä teilailevat sen tietyn uskonnollisen kulttuurin toista suuntausta (puolin ja toisin) jatkuvasti. Silloin vasta pommit paukkuukin ja kalashnikov laulaa.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se on, että teki hallitus LÄHES mitä tahansa, se on arvioijan mielestä hyvä tai huono LÄHES pelkästään sillä perusteella, minkä väristen silmälasien läpi arvioija maailmaa katsoo.
Diskurssista tulee helposti ennakoitavaa, vanhaa toistavaa asemasotaa.
Ehkä kiinnostavaa olisikin kohdistaa keskustelu vain niihin poikkeuksiin, jotka jäävät noiden LÄHES-kategorioiden ulkopuolelle.
Ilmoita asiaton viesti
Minun ennakkoasenne on selkeä, mutta kirjoitukseni ei ole kärjistävä.
Kampanja saa tukeni, mutta samalla sen toteuttamista on oltava mahdollisuus arvioida. Pelkään myös, että kampanja olisi osin toteutettu hallituksen työrauhan takaamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Edellisen hallituksen aikana oli käynnissä vastaavanaoloinen kampanja ja siihen ei taholtani kohdistunut motiiveja kyseenalaistavaa kritiikkiä.
Epäilyistäni huolimatta toivon tulevan kampanjan saavan näkyvyyttä sitä hallinnoivien ministerlöiden kautta ja myös kampanjan toteutumista kenttäorganisaatioissa.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisten Jani Mäkelä ottaa kampanjaan kantaa.
PS:n Jani Mäkelä rasisminvastaisesta kampanjasta: ”Yritetään ratkoa ongelmaa, jonka olemassaolosta on varsin vaihtelevia näkemyksiä”
Ilmoita asiaton viesti
Jani Mäkelän kannanotoista tuli mieleen mitä Anu Koivunen kirjoitti kolumnissaan:
”Kun käsitteet sotketaan, asiallinen keskustelu halvaantuu. Kun ei ole käyttökelpoisia sanoja, ei ole enää ongelmaakaan.
Keskustelu representaatiosta ja ääneenpääsystä – ja siten demokratian toteutumisesta – vaikeutuu ja käy mahdottomaksi. Joillekin keskustelijoille se on myös koko sotkemisen tarkoitus.”
https://suomenkuvalehti.fi/mielipide/monimuotoisuus-onkin-rajoittamista-kun-kasitteet-sotketaan-asiallinen-keskustelu-halvaantuu/?shared=1297648-0d1e22fc-500&utm_source=emaileri&utm_medium=email&utm_campaign=Suomessa%20on%20pieni%20joukko%20lapsia*%20joiden%20kanssa%20kukaan%20ei%20parjaa%20-%20avuksi%20suunnitellaan%20erityista%20yksikkoa&utm_term=Monimuotoisuus%20onkin%20rajoittamista%20-%20kun%20kasitteet%20sotketaan*%20asiallinen%20keskustelu%20halvaantuu*%20*Lue%20lisaa*&utm_content=u-5170914-81417056-2513489-3
Ilmoita asiaton viesti
Missä woke, siellä Sanna Ukkola.
Ilmoita asiaton viesti
Dynaaminen proggressio edellyttää vastavoimia, kampanjan toteuttajien tehtävä on nyt tuoda ongelma näkyväksi.
Ilmoita asiaton viesti
”– Haastamme organisaatiot konkreettisiin toimiin esimerkiksi henkilöstön monimuotoisuuden lisäämiseksi sekä syrjinnän ja rasismin tunnistamiseksi. Tähän kampanjaan voi liittyä oikeastaan miltä tahansa sektorilta oman organisaation yhdenvertaisuuden edistämiseksi, Nousiainen sanoo.” Toivottavasti ymmärretään tässä oikeasti mitä henkilöstön monimuotoisuus oikeasti tarkoittaa. Liian usein ”diversiteetti” ja muut hienot sanat käsitetään kovinkin kapea-alaisesti. Oman tuntuman mukaan esimerkiksi neuromoninaisuusosaaminen on yrityksissä(esim rekrytoinnissa) kovinkin heikkoa, vaikka esimerkiksi kesäisin yritykset mielellään mainostavat ”diversiteettiä” ja suvaitsevaisuutta!
Ilmoita asiaton viesti
Pelkkää huuhaata
Hallituksien antirasistisilla kampanjoilla ei saada aikaan muuta kuin tukitaan ihmisien suut. Ajatukset ja asenteet jäävät ennalleen.
Ihmisien erilaisuutta eivät mitkään hallitukset poista.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä puheen sävytys on tärkeä juttu. Vanhemmat ihmiset ja pienten paikkakuntien ihmiset ovat saattaneet periä rasistisia asenteita. Nyt he sitten eivät samassa määrin jaa niitä eteenpäin kuin edellinen sukupolvi.
Ilmoita asiaton viesti