Kiitos Päivi Räsänen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen omaa  itselleni ehkäpä hieman vieroksuttavan arvomaailman yksittäisten asiakokonaisuuksien osalta. Uskoakseni  molemmilla meillä on tarkoituksenamme edistää kaikkea hyvää maailmassa ja vastustaa samalla kaikenlaista pahuutta – erilaista tulokulmista johtuen meidän keinovalikoimamme ja tavoitteemme vain eroavat kuin itä lännestä, valo varjosta  tai yö päivistä.

Tästä huolimatta haluan nyt esittää pienen kiitokseni Räsäselle  eräästä hänen sisäministeriötä hallinnoineena ministeriaikanaan tekemästään vaikuttavasta teosta – Räsäsen myötävaikutuksella nimittäin estettiin jo työryhmämietinnöksi edenneen ns. translain uudistamista koskeneen lakiesityksen jatkokäsittely vuoden 2015 alussa.

Mietintöesitystä näin vuosien jälkeen selailemalla olen tullut siihen lopputulokseen, että kokonaisuuden kannalta olikin parempi, että melko suppeaksi toiminnallisilta osiltaan jätetty  lakiesitys torpattiin sen  etenemättä silloisen eduskunnan käsiteltäväksi ja mahdolliseksi hyväksytyksi laiksi.  Uutta ja jo heti lähtökohdiltaan puutteellista lakia olisi sitten jouduttu korjaamaan ja tuo korjaamisliike jatkuisi käsittääkseni sitten vielä edelleen tänäkin päivänä.

Nykyinen Rinteen hallitus on ohjelmansa mukaisesti tekemässä nyt kerralla asianmukaista jälkeä tämän lakiuudistuksen suhteen ja uudistus sisältää aikasemmassa ehdotuksessa ainoa uutena asiana olleen lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poiston lisäksi mahdollisuuden korjata virheellinen sukupuolitietonsa omalla hakemuksella sekä myös lain valmisteluvaiheessa voimakkaasti esillä olevasti alaikäisille tulevana mahdollisuutena vahvistaa juridinen sukupuolensa esimerkiksi ns. Islannin mallin mukaisesti huoltajiensa suostumuksella.

Alaikäisten mahdollisuutta omien tietojensa korjaamiselle puoltavat kaikki varteenotettavat lastensuojelujärjestöt sekä myös vallitsevat hoitokäytänteet. Alaikäisellä kun on diagnostisten perusteiden täyttyessä mahdollisuus aloittaa sukupuolen vahvistamiseen tähtäävät lääketieteelliset hoidot, mutta ei kuitenkaan oikeutta omien rekisteritietojensa korjaamiseen.  Mikä tilanteena on nurinkurinen, lapsen oikeuksia kunnioittamaton  ja myös omiaan vaikuttamaan haitallisesti hoitotulokseen…

jiihooantikainen

aktiivinen 🐟, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen. muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu